Războiul din Siria, planificat în Marea Britanie

0

Într-un interviu acordat postului de televiziune francez «La Chaîne parlementaire» (LCP), Roland Dumas, fostul ministru francez al Afacerilor Externe, a lansat acuzaţii grave la adresa Marii Britanii. Fostul oficial a declarat că britanicii pregăteau un război în Siria cu doi ani înainte de izbucnirea „Primăverii arabe”.
„O să vă mărturisesc ceva. Mă aflam în Anglia pentru afaceri, cu doi ani înainte de izbucnirea violenţelor din Siria. Acolo, m-am întâlnit cu oficiali britanici de top care mi-au mărturisit că pregătesc o operaţiune în Siria. Acest lucru se întâmpla în Marea Britanie, nu în America. Britanicii organizau invazia unor grupări de rebeli în Siria. M-au întrebat până şi pe mine dacă aş vrea să particip, chiar dacă nu mai eram ministru al Afacerilor Externe. Fireşte, am refuzat, le-am spus că sunt francez, că nu mă interesează“.

Mai mult, Dumas a încercat să ofere adevărata explicaţie din spatele războiului care a provocat, până în prezent, moartea a zeci de mii de oameni: „Această operaţiune datează de ceva vreme. A fost pregătită, preconcepută şi planificată. În regiune este foarte important de ştiut faptul că regimul sirian are o atitudine anti-israeliană foarte pronunţată. Fostul prim-ministru israelian mi-a spus că vor încerca să se înţeleagă cu vecinii, dar cei care nu vor fi de acord cu regimul vor fi distruşi“.

Ca fost ministru de Externe, Dumas este obligat să nu dezvăluie secrete care ar putea afecta politica externă a Franţei. Tocmai din acest motiv a amintit în interviu declaraţia „sunt francez, asta nu mă priveşte pe mine“, aratăGlobal Research . El nu avea voie să dezvăluie rolul Franţei în planul britanicilor, întrucât s-ar fi expus riscului de a fi acuzat de divulgarea unor secrete de stat.

Au existat mulţi agenţi de dezinformare care au plasat informaţii false în presa britanică şi în cea franceză referitoare la faptul că Israelul sprijină pe ascuns guvernul lui Al-Assad, iar susţinerea militanţior Al-Qaeda din Siria de către israelieni a fost recunoscută şi de marile publicaţii. De exemplu, germanul «Die Welt» a publicat, pe 12 iunie 2013, un material despre tratamentul medical pe care îl primesc în Israel luptătorii islamiști din Siria.

Israelul a planificat acest război de anihilare cu ani în urmă, în conformitate cu Planul Yinon, care prevede balcanizarea ţărilor care reprezintă o ameninţare pentru Israel. Entitatea sionistă s-a folosit de Marea Britanie şi de Franţa pentru a determina administraţia Obama să trimită mai multe trupe în Siria.

Dintre toate statele care au atacat Siria, Israelul a fost cel mai ”tăcut” de la bun început. Asta pentru că Laurent Fabius, politician socialist francez, Francois Hollande, preşedintele Franţei, William Hague, ministru britanic al Afacerilor Externe, şi prim-ministrul britanic David Cameron încearcă să atragă Leviathan în mijlocul unui război dezastruos, astfel încât Israelul să poată obţine controlul asupra rezervelor energetice din Orientul Mijlociu şi, în cele din urmă, să înlocuiască Statele Unite în calitate de stat dominator mondial, scrieGlobal Research .

Colonia evreiască este determinată să devină un stat conducător în Orientul Mijlociu, având convingerea că acest lucru îi va permite să înlocuiască Statele Unite, devenind un hegemon global, odată ce Statele Unite se vor prăbuşi luptând în războaiele Israelului.

De altfel, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a arătat într-o emisiune a comentatorului politic Bill Maher de ce Israelul câştigă mereu conflictele de mică anvergură: „Secretul este că avem America“.

Platforma gazeiferă Leviathan, descoperită în 2010, în Marea Mediterană, de către concernul american Noble Energy, a dat naştere unui nou conflict în regiune, Israelul, Siria, dar şi Fâşia Gaza cerând drept de exploatare a gazului.

Însă Israelul pare că se prăbuşeşte. Cu excepţia populaţiei palestiniene, statul evreu are cel mai înalt nivel al sărăciei dintre statele dezvoltate din întreaga lume. Tot mai mulţi evrei părăsesc „Pământul promis”, un stat-garnizoană condus de fanatici sioniști cărora nu le pasă de evreii de rând pe cât apără ideologia lor.

Nu este pentru prima dată când Roland Dumas vorbește deschis împotriva războaielor pe care le-au purtat regimurile Franței. În 2011 a dezvăluit că i s-a cerut de către Statele Unite, pe când era ministrul Afacerilor Externe, în timpul mandatului lui Mitterrand, să organizeze bombardarea Libiei. Atunci Franța a refuzat să coopereze. Dumas, de profesie avocat, s-a oferit să-l apere pe colonelul Gaddafi la Tribunalul Penal Internațional în cazul în care va fi arestat de către NATO.

Dumas a fost, de asemenea, extrem de vocal în a condamna neo-colonialismul brutal al Franței în intervenția sa din 2011 în Coasta de Fildeș, țară în care trupe ale morții și teroriști (care ulterior au fost mutați în Libia și Siria) au fost trimise asupra populației pentru a fi instalat la putere Alassane Quattara, un dictator manevrat de Fondul Monetar Internațional.

Fostul lider, Gbagbo, plănuia să naționalizeze băncile și să preia controlul asupra monedei naționale de la instituțiile financiare coloniale de la Paris. Vroia, de asemenea, să îndrepte efectele politicilor Fondului Monetar Internațional prin naționalizarea unor industrii și crearea unui sistem medical universal funcțional. Toate acestea ar fi afectat interesele corporațiilor franceze din fosta colonie. Așa că ologarhia franceză s-a mobilizat.

Dumas nu este singurul oficial francez care a denunţat Noua Ordine Mondială. Fostul ambasador francez în Siria, Michel Raimbaud, a scris în 2012 o carte («Le Soudan dans tous les états») în care a dezvăluit modul în care Israelul a planificat şi a instigat un război civil în Sudanul de Sud, cu scopul de a balcaniza o ţară condusă de un guvern pro-palestinian. A demascat, de asemenea, grupurile pro-Israel și ”pentru apărarea drepturilor omului” care au creat ”scopurile umanitare” pentru intervenția Statelor Unite în conflict.
Mai sunt și alți oficiali francezi care s-au retras și care vorbesc despre politica falimentară a guvernului francez, inclusiv fostul șef al serviciilor secrete Yves Bonnet.

După asasinarea colonelului Gaddafi, în octombrie 2011, fostul ambasador francez în Libia Christian Graeff spune la postul francez de radio France Culture că a fost responsabil de propaganda de război a NATO în timpul războiului din această țară.

Puterea lobby-ului israelian în Franța este un subiect rar discutat în cercurile politice din țara în care există legi împotriva punerii la îndoială sau a negării holocaustului. Negarea ”holocausturilor” din Coreea, Guatemala, Palestina, Indonezia și a altor zeci de ”holocausturi” pe care le-au sprijinit Statele Unite și Israelul nu este numai perfect legală, dar este o normă respectabilă.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.