Scrisoarea lui Fidel către Daniel Ortega

0

Tocmai am ascultat cu multă satisfacție excelentele tale intervenții la a VIII Conferință la nivel înalt Petrocaribe. A fost un lucru foarte just că sediul acestei reuniuni i-a revenit statului Nicaragua, o țară care a fost capabilă să depășească lovitura vicleană a imperiului sub guvernarea unuia dintre farsorii cei mai inculți și cinici, impus de oligarhia din Statele Unite.
Cu banii obținuți din droguri și arme, a scos din închisorile din Venezuela pe principalul terorist din grupul format de CIA pentru a distruge în plin zbor un avion cubanez de linie cu care călătoreau 73 de persoane, între care echipa cubaneză de tineret scrimă care tocmai câștigase Campionatul Centro-american de scrimă.
În numeroase țări din America Noastră, ca Argentina, Chile, Bolivia, Ecuador, Venezuela, Panama, Mexic și altele, și-au lăsat amprentele sângeroase asasinii stipendiați de Statele Unite.

Ar fi interminabil să includ în acest mesaj mulțimea crimelor și jafurilor pe care le-a comis în restul lumii guvernele și forțele represive ale imperiului și bastarzii lor complici.
Pe tine, Daniel, și pe Rosario, vreau să vă felicit pentru formidabila reuniune de astăzi.
Nu pot să nu menționez, într-o zi ca aceasta, vocea sinceră, curajoasă și limpede a lui Nicolas Maduro, un om din părinți muncitori, modest, cinstit și sărac, care nu a aspirat nicioadă să ocupe vreun post înalt și care astăzi se dăruiește îndeplinirii misiunii pe care i-a pus-o în mână neuitatul Hugo Chavez, liderul Revoluției Bolivariene, când hazardul vieții nu l-a mai lăsat să-și dedice fiecare minut, fiecare secundă, celui mai nobil vis al omenirii.
Maduro a demonstrat talentul, integritatea și energia pe care marele lider le-a văzut în el.
Talentul strălucește și între liderii care s-au reunit la Managua. Sunt sigur că ei, împreună cu Patria lui Bolivar și aliați ai acesteia, vor lupta pentru dreptul popoarelor lor la sănătate, la educație, la dezvoltare și bunăstare materială și morală.
Nu pot să închei aceste rânduri fără să-mi exprim simpatia pentru Rafael Correa, președintele Ecuadorului, care chiar în aceste momente, când imperiul amenință cu războaie și posibila folosire a armelor sofisticate Republica Populară Chineză și Federația Rusă, două țări puternice care n-au fost niciodată puteri coloniale și astăzi sunt victimele unor atitudini amenințătoare din partea Statelor Unite, a respins energic amenințările președintelui Comitetului de Relații Externe a Senatului, dacă i se acordă azilul politic solicitat Ecuadorului de Edward Snowden.
Un comunicat al Președinției Republicii exprimă: „Ecuadorul nu acceptă presiuni și amenințări din partea nimănui, și nici nu negociază principiile și nu le supune unor interese mercantile, oricât de importante ar fi acestea”.
Felicitări tuturor, Daniel! Pentru tine și Rosario o îmbrățișare! Hasta la victoria siempre! Cum spunea Comandantul nostru Hugo Chavez.

FIDEL CASTRO RUZ
29 iunie 2013
Ora: 11,21 pm.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.