Monumentul comemorării victimelor deportărilor staliniste

0

Monumentul comemorarii deportarilor staliniste2Monumentul «Trenul durerii», care înfăţişează vagoane din chipuri umane ce se transformă în fiare, a fost instalat pe 26 iulie 2013 în scuarul Gărzii Feroviare din Chişinău.
Construcţia din bronz cântăreşte 15 tone, are o lungime de 12 metri şi înălţimea de trei metri. Sculptorul Iurie Platon a lucrat la machetă timp de doi ani, iar piesele s-au turnat în bronz în ultimele cinci luni. Sculptura în bronz are 3 metri înălţime şi 12 metri lungime şi cântăreşte circa 15 tone. Lucrările de turnare în bronz a monumentului s-au realizat pe etape, la Minsk, Republica Belarus, şi au durat circa 6 luni. Monumentul reprezintă un tren al durerii, al suferinţei şi al morţii. Un capăt al vagonului are imaginea integră a oamenilor, iar, până la sfârşit, aceştia devin componente ale trenului, mecanisme, bucaţi de metal, roţi, uşi, geamuri etc.

Monumentul comemorarii deportarilor staliniste2Monumentul comemorarii deportarilor staliniste

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.