Proiect TV pentru „nevoile Neamului”!

0

De la Nistru pân’ la Tisa
Proiect TV

Stimaţi compatrioţi,
În România, ca şi-n multe alte ţări, televiziunea a devenit un instrument al manipulării şi al imbecilizării publicului. Asistăm de ani de zile neputincioşi la această degradare a televiziunii, în fapt a întregii mass media, aservită unor interese străine de tradiţia românească, străine de ceea ce ar trebui să fie viitorul românesc al copiilor şi nepoţilor noştri! Televiziunile, inclusiv cea de stat, mai degrabă sabotează şi subminează conştiinţa şi sensibilitatea românească, încercând să le scoată din mintea şi inima fiecăruia dintre noi.

De ani de zile visăm la o televiziune legată de sufletul nostru, de interesele noastre legitime ca Neam şi Ţară. Din păcate, va mai trece vreme multă până când acest deziderat naţional se va împlini. Din fericire, s-a ivit totuşi o breşă în monopolul pus de „ei” pe televiziune! S-a ivit ocazia de a face primii paşi spre o televiziune autentic naţională. Şi anume s-a ivit ocazia de a avea o emisiune TV gândită să satisfacă nevoile şi exigenţele noastre româneşti. Durata acestei emisiuni depinde de ecoul pe care îl va avea printre românii de pretutindeni proiectul de televiziune sui generis pe care vi-l propunem sub numele DE LA NISTRU PÂN’ LA TISA. O emisiune zilnică, de o oră sau două, sub genericul DE LA NISTRU PÂN’ LA TISA, dedicată românilor de pretutindeni, dedicată problemelor autentice cu care ne confruntăm ca români, ca ţară, ca neam.

Întâmplarea face că în urmă cu câteva luni a apărut „pe piaţă” postul NAŞUL TV, condus de inimosul teleast RADU MORARU. Este un post privat, bazat pe un acţionariat în care se poate înscrie oricine. Acest post are o formulă simplă de funcţionare: vinde timpii de antenă, cu ora. Cine doreşte, cine se încumetă, cine prezintă garanţii de profesionalitate, poate cumpăra asemenea spaţii de emisie prin încheierea unui contract de parteneriat, atractiv mai ales prin faptul că nu impune nicio restricţie sau cenzură de ordin politic, ideologic. Simpatiile politice ale d-lui RADU MORARU – care vor fi fiind acestea, nu devin criterii de selecţie a partenerilor. Atitudinea dlui MORARU mi se pare a fi pe deplin corectă.

Ca atare, am putut lansa la NAŞUL TV o emisiune proprie, gândită cum m-a tăiat capul pe mine, în care am putut spune ce mi-a trecut mie prin minte, fără altă cenzură decât cea a „relighiunii şi a moralului public” – ca să-i citez pe boierii români din urmă cu aproape două veacuri, când au refuzat introducerea cenzurii propusă de generalul Kissellef. Emisiunea mea, intitulată ÎNTREBĂRI LĂMURITOARE, poate fi urmărită în luna iulie lunea de la ora 18, iar din luna august va fi în fiecare duminică la ora 19. Puteţi accesa aceste emisiunui prin youtube, cereţi titlul emisiunii: ÎNTREBĂRI LĂMURITOARE. Sau pe site-ul www.ioncoja.ro, la secţia Întrebări Lămuritoare găsiţi înregistrarea emisiunilor. Postul Naşul TV poate fi urmărit prin abonament şi pe Internet, pe site-ul www.nasul.tv

Din discuţii purtate cu unul dintre cei mai importanţi români de la Chişinău, a rezultat ideea că ar merita să cumpărăm un spaţiu mult mai mare, de o oră sau două zilnic, numai aşa putând dezvolta o politică culturală şi spirituală proprie şi coerentă, complexă, cu impactul dorit asupra tele-spectatorilor, cu un program capabil să atingă principalele aspecte şi probleme ale vieţii noastre publice.
A susţine zilnic două ore de emisiune TV este o întreprindere care necesită o echipă de redactori, publicişti şi ziarişti competenţi şi interesaţi de realizarea proiectului nostru. Apelăm în primul rând la sprijinul colegilor, al prietenilor şi al cunoscuţilor, pentru alcătuirea grupului redacţional. Dar şi la persoanele necunoscute care, citind acest apel şi considerându-se capabili şi interesaţi, ne vor contacta pentru a-şi oferi serviciile în redacţia emisiunilor DE LA NISTRU PÂN’ LA TISA.

Apelăm de asemenea la românii cu posibilităţi materiale mai largi, sensibili la „nevoile neamului”. Un spaţiu de două ore de emisie zilnică presupune cheltuieli importante, cel puţin pentru început. Cu timpul, proiectul nostru TV poate deveni chiar profitabil, prin publicitate, prin reclamele găzduite, deşi în intenţia noastră ar fi să nu perturbăm programele noastre prin publicitate… Om trăi şi om vedea. Totul depinde de subscripţia publică, cât va fi de generoasă.

O oră de emisie costă în jur de 300 Euro. Calculat pe lună, 300 x 30 = 9.000 Euro dacă emisiunea este zilnică, de o oră. La o durată de 2 ore, costul se dublează: 18.000 Euro.
Evident, a produce o emisiune, de o oră sau două ore, înseamnă nu numai găsirea unor redactori TV talentaţi, ci şi o remunerare măcar modică a acestora. Vom apela numai la persoane, ziarişti şi publicişti, care „simt româneşte”, suntem singuri că mulţi ne vor sări în ajutor din pur voluntariat, dar nu putem cere voluntariat permanent la realizarea unor emisiuni profesional alcătuite. Costurile de producție a emisiunilor mi-e mai greu să le evaluez în momentul de faţă, această faţetă a televiziunii mi-e mai puţin cunoscută. Poate şi pentru că pentru apariţiile mele TV, câte şi pe unde au fost până acum, nu am fost niciodată plătit… Acest statut vreau să mi-l păstrez, să „prestez” ne-remunerat, dar nu pot pretinde acelaşi statut şi pentru alţii, mai ales oameni tineri, pe care sper să-i atrag la acest proiect. Colaboratorii permanenţi vor trebui plătiţi.

Persoanele care primesc acest mesaj sunt invitate să participe şi la alcătuirea programelor pe care le vom difuza. Aceasta înseamnă că vom studia cu atenţie ideile şi sugestiile dumneavoastră privind (1) conţinutul programelor, (2) pe cine să invităm în emisiune, (3) evenimentele pe care să le comentăm ori să le comemorăm etc. Asemenea sugestii puteţi trimite pe adresa tv.ioncoja@yahoo.ro

Orientarea politică a subsemnatului este cea cunoscută de pe site-ul personal www.ioncoja.ro Sprijinind proiectul TV pe care vi-l oferim, veţi sprijini şi ideile politice pe care nu mi le-am ascuns niciodată. Fireşte, această orientare nu este împărtăşită de toţi românii. Drept care realizatorilor de emisiuni în cadrul proiectului le vom lăsa toată libertatea de a se face utili neamului românesc aşa cum vor crede ei de cuviinţă.

Nota bene: Dezbaterea de idei pe această temă – cum să ne facem utili Neamului?, va fi în centrul atenţiei noastre. Nimeni nu are monopol pe viitorul românesc! Toţi şi fiecare suntem datori să nu lăsăm la voia altora, a străinilor, sau la voia întâmplării acest viitor! Trebuie să ni-l construim noi înşine! Proiectul TV pe care vi-l propunem eu şi fratele nostru de la Chişinău, asta urmăreşte să fie: un laborator de idei şi iniţiative prin care să ne asigurăm de viitorul românesc al acestor plaiuri strămoşeşti! Un viitor românesc pentru urmaşii noştri!

Problema Publicităţii. Postul NAŞUL TV îşi rezervă prin contract dreptul de a avea câteva minute de reclamă la orice emisiune, pentru propriul beneficiu. Deci nu vom putea elimina această publicitate din emisiunile noastre decât contra cost, probabil, adică plătind mai mult pentru ora de emisie. Asemenea putere financiară nu vom avea, în cazul cel mai fericit, decât după mai multe luni de funcţionare. Aşa că deocamdată vom accepta posibilitatea de a completa bugetul nostru şi prin reclame proprii, în primul rând prin reclame ale sponsorilor interesaţi să-şi facă publicitate în rândurile unui public telespectator cât „mai” românesc, ale firmelor care vor găsi de cuviinţă să ne sponsorizeze contra publicitate. Cu alte cuvinte, dacă este cazul, putem oferi celor ce ne sprijină şi timpi de publicitate!

Pentru cei capabili şi doritori să susţină material acest proiect am deschis o linie de cont la BANCPOST pe numele subsemnatului: COJA ION. Banii care vor fi depuşi în acest cont vor fi exclusiv în răspunderea mea, în sensul că numai eu voi putea fi făcut vinovat de proasta gestionare a fondurilor adunate, vina nu va cădea asupra altei persoane. Cine are încredere în mine şi va depune vreun ban pentru proiectul DE LA NISTRU PÂN’ LA TISA va avea şi dreptul de a-mi cere socoteală pentru felul cum i-au fost cheltuiţi banii. I se vor pune la dispoziţie toate actele bancare legate de aceste depuneri. Pe site-ul ce va fi lansat cu numele DE LA NISTRU PÂN’ LA TISA vom face publice toate donaţiile. Pentru donaţiile care vor să rămână anonime, vom stabili un pseudonim fiecărui donator anonim, astfel ca toate depunerile să fie cunoscute şi înregistrate ca valoare, însuşi bugetul proiectului să fie cunoscut, să nu planeze nicio suspiciune între noi. Cine doreşte să propună şi alte reguli pentru corecta gestionare a fondurilor adunate este invitat să ni se adreseze, chiar dacă nu se va afla printre donatori.

Iată numerele de cont, cu datele necesare la depunerea donaţiilor:

1. Dolari
Titular Cont: COJA ION
Cod IBAN: RO89BPOS72606976902USDO1
Adresa unității: BANCPOST Agenţia Nicolae Titulescu
B-dul Nicolae Titulescu nr. 95-103
Sector 1, Bucureşti, Romania
SWIFT: BPOSROBU

2. Euro
Titular Cont: COJA ION
Cod IBAN: RO45BPOS72606976902EURO1
Adresa unităţii: BANCPOST Agenţia Nicolae Titulescu
B-dul Nicolae Titulescu nr. 95-103
Sector 1, Bucureşti, Romania
SWIFT: BPOSROBU

3. Lei
Titular de cont: COJA ION
Cod IBAN : RO13BPOS72606976902RONO1
Adresa unităţii: BANCPOST Agenţia Nicolae Titulescu
B-dul Nicolae Titulesu nr 95-103
Sector 1, Bucureşti

Date de contact cu subsemnatul ION COJA pe acest subiect
tv.ioncoja@yahoo.ro
tel. 0744 90 38 90 021 222 81 00
Adresa poştală: ION COJA Oficiul poştal 41 CP 30 Sector 1, Bucureşti

Cu cât sunt mai mulţi sponsorii noştri, cu atât mai mică va fi contribuţia fiecăruia, necesară şi suficientă lansării şi susţinerii proiectului nostru. Contăm cel mai mult pe cei care se angajează la o susţinere constantă, lunară, sigură, oricât de mică ar fi acea susţinere. Depunerea lunară minimă o estimăm la 50 (cincizeci) lei sau 20 euro ori dolari. (Suma maximă: 1000 000 (un milion) de euro sau dolari. Sumele mai mari de un milion euro le re-direcţionăm pe adresa guvernului. Pentru ieşirea din criza în care ne-au băgat!…)

…Nu pornesc la acest drum de unul singur, deja mi s-au ataşat câteva persoane al căror sprijin îmi va fi de mare folos. Deocamdată miza este mică: reuşita emisiunii ÎNTREBĂRI LĂMURITOARE, o oră pe săptămână. Puteţi intra pe youtube sau pe blogul meu să vedeţi emisiunile deja difuzate.
Miza mare, importantă este proiectul DE LA NISTRU PÂN’ LA TISA, imposibil de realizat fără ajutorul a câtorva zeci de români inimoşi, oameni ai faptei. Nu exclud din calcul varianta optimistă, a unui număr mare de susţinători, peste aşteptările noastre. Vom face faţă situaţiei, oricât de mulţi vor fi cei care ni se vor alătura! Măcar să ajungem să ne confruntăm cu acest …neajuns: surplus de parteneri, surplus de fonduri! Doamne, ajută!… Am putea trece la producţie TV, de filme documentare pe subiecte româneşti ignorate sau ocultate. Multe am mai putea face!…

Ion COJA

19 iulie, 2013

Preluare: ioncoja.ro

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.