Studii genetice. Rușii nu sunt slavi, ci fino-tătari

0

Cercetătorii ruşi au descoperit, în urma unor studii genetice, că populaţia rusă nu ar avea nimic în comun cu slavii estici. Ba din contra, ruşii ar fi fino-tătari.

Rezultatele ultimelor cercetări realizate de către oamenii de ştiinţă ruşi despre genofondul naţiunii ruse resping cu conceptul de ”slavi estici”, inclusiv mitul că ruşii şi belaruşii ar fi acelaşi popor.

Din punct de vedere genetic, belaruşii sunt îndepărtaţi de ruşi, fiind, în schimb, aproape identici cu polonezii şi înrudiţi cu cehii şi slovacii. Pe de altă parte, ruşii ar fi mult mai apropiaţi de finlandezi. Rezultatele vorbesc de la sine: sub aspect genetic, ruşii nu sunt ”slavi estici”, ci finici. Nici belaruşii nu sunt ”slavi estici”, ci slavi occidentali. Drept urmare, belaruşii practic nu se deosebesc de polonezi, de aceea, ei ar trebui consideraţi fraţi cu polonezii, şi nu cu ruşii. Mai mult decât atât, grupul ”slavilor estici” ar fi fost o invenţie de propagandă încă de pe timpurile Rusiei Ţariste, pentru a justifica astfel înrobirea popoarelor vecine. Nici ucrainenii nu au nimic în comun cu ”slavii estici” şi nici cu slavii în general!

Despre acest studiu senzaţional, scrie Vadim Rostov, pe gumilev-center.ru.Cercetătorii ruşi se pregătesc să publice primul studiu major despre genofondul poporului rus. Rezultatele pot avea consecinţe imprevizibile atât pentru Rusia, cât şi pentru ordinea mondială” – revista rusească «Vlasti». Antropologii au reuşit să identifice imaginea tipică a omului rus. El are o înălţime şi greutate medie, păr şaten şi ochi suri sau albaştri. Concomitent, a fost realizat şi portretul ucraineanului tipic. Astfel, un ucrainean se deosebeşte de un rus prin culoarea pielii, a părului şi a ochilor – el este brunet cu piele măslinie şi ochi căprui.

Distanţa genetică dintre ruşi şi finlandezi, în funcţie de cromozomul Y, nu depăşeşte 30 de unităţi convenţionale (rudenie apropiată), iar apropierea genetică dintre ruşi şi popoarele fino-ugrice (marijcami, vepsami, mordvini) care trăiesc pe teritoriul Federaţiei Ruse este egală cu două unităţi. Cu alte cuvinte, genetic ele sunt identice. Dacă cele mai apropiate grade de rudenie pentru ruşi sunt estonii şi ugro-finii, atunci glumele ruşilor despre „estonienii lenţi” sunt un pic stranii.

O altă problemă destul de gravă pentru Rusia este auto-identificarea lor ca ”slavi”, deoarece, genetic, poporul rus nu are nicio legătură cu poporul slav. Geneticii spun cu tărie: „ruşii nu au nimic de la slavi!”. Chiar şi în lexicul rus, circa 60-70% din vocabular nu este slav. De aceea, ruşii nu sunt în stare să înţeleagă limbile slavilor.

Rezultatele studiului au arătat că, în afară de finlandezi, ruşii au un grad apropiat de rudenie şi cu tătarii. Astfel, distanţă genetică dintre ruşi şi tătarie aceeaşi, de 30 de unităţi convenţionale.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.