Dă în judecată întreg statul

0

Dă în judecată toate instituțiile statului, plecând de la Primărie și până la Guvern. Declară că s-a săturat de minciuna și hoția care fac legea în administrația locală și vrea să vadă că se face dreptate, pentru cei din comuna în care locuiește măcar.

De mai mulți ani, Vasile Damian din satul Deleni, comuna Deleni, județul Vaslui, se luptă să demonstreze că în satul său se fac „falsuri în documente, uz de fals în formă continuată, delapidare de fonduri din bani publici, complicitate la furt din banii publici”. La mijlocul anului 2013 i-a ajuns cuțitul la os.

Este convins de ceea ce declară, spune că poate demonstra, s-a adresat tuturor autorităților pe care le-a considerat competente și a sfârșit prin a fi încredințat că toate sunt mână în mână și coordonate politic să acopere furturile și falsurile.

Militar de carieră, Damian spune că se va lupta până la capăt pentru a demasca și eradica ceea ce consideră a fi corupția instituționalizată care se întinde de la primăriile locale până la autoritățile centrale.

În ultimul demers legal, o adresă pe care a înaintat-o Tribunalului Iași, cheamă la bară o listă întreagă de instituții: Primăria Deleni, Prefectura Vaslui, Consiliul Județean Vaslui, Camera de Conturi Vaslui, Inspectoratul de Stat în Construcții Vaslui, Direcția Regională în Construcții Nord-Est și Ministerul Dezvoltării Regionale.

Ilegalitățile pe care le-a constatat și nemulțumirile sale legate de nerespectarea legii pleacă de la modul în care se organizau ședințele consiliului local pe vremea în care era consilier.

„Cum se desfășoară ședințele Consiliului Local fără a fi puse la dispoziția consilierilor documentele necesare?! Întâi se vota apoi se completau documentele din dosar. În acest fel se dădea un cec în alb primarului”, spune Damian în plângerea către tribunal.    

Damian acuză falsuri și fraude la proiectul „Aducțiune de apă, poduri și podețe” din comuna Deleni și spune că aceleași tipuri de ilegalități se petrec în toate comunele unde se implementează astfel de proiecte.

„Să nu vezi în comună măcar o cișmea stradală din cele 57? Să nu vezi un hidrant din cele 34? Să vezi în documente că s-au plătit peste 16.000 m de conductă, dar în pământ sunt numai 9.000 m, cum poți afirma că lucrarea este executată în proporție de 90%? Nouă podețe lipsă din 30 înseamnă 90%”.

După adrese trimise tuturor autorităților județene din Vaslui, de la Inspectoratul de Poliție la Curtea de Conturi, Prefectură și Consiliul Județean, Damian a ajuns la scrisori deschise adresate primului-ministru și președintelui țării.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.