Minciuna tarifată

0

Mă îndeamnă să scriu faptul că foarte curând se vor petrece evenimente grave. În epoca noastră nu trec zece sau cincisprezece ani fără ca specia noastră să nu treacă prin pericole reale de extincție. Nici Obama și nici alticineva nu poate garanta altceva; o spun din realism, pentru că numai adevărul ne-ar putea oferi ceva mai multă bunăstare și un suflu de speranță. Am ajuns în materie de cunoștințe la vârsta majoratului. Nu mai avem dreptul să înșelăm și nici să ne înșelăm.
În imensa ei majoritate, opinia publică cunoaște destule despre noul pericol care se află la ușă.

Nu este vorba pur și simplu de rachete care să țintească obiective militare din Siria, ci de faptul că această vitează țară arabă, situată în inima a peste un miliard de musulmani, al căror spirit de luptă este proverbial, a declarat că va rezista până la ultima suflare oricărui atac asupra țării sale.
Toată lumea știe că Bashar al Assad nu era om politic. A studiat medicina. A abosolvit în 1988 și s-a specializat în oftalmologie. Și-a asumat un rol politic după moartea tatălui său, Hafez al Assad, în anul 2000, și după moartea accidentală a unui frate înainte de a prelua sarcina politică.
Toți membri NATO, aliați necondiționali ai Statelor Unite și câteva țări petroliere aliate ale imperiului din acea zonă a Orientului Mijlociu, asigură aprovizionarea mondială cu combustibil de origină vegetală, acumulat de-a lungul a peste un miliard de ani. Disponibilul de energie provenită, în schimb, din fuziunea nucleară a particulelor de hidrogen, va mai întârzia cel puțin 60 de ani. Acumularea gazelor cu efect de seră va continua astfel să crească în ritmuri accelerate și cu investiții colosale în tehnologii și echipamente.
Pe de altă parte se afirmă că în anul 2040, peste numai 27 de ani, multe sarcini pe care acum se realizează poliția, cum ar fi impunerea de amenzi și altele, vor fi realizate de roboți. Își imaginează cititorii cât de dificil va fi să discuți cu un robot capabil să facă milioane de calcule pe minut? În realitate era ceva inimaginabil cu ani în urmă.
Acum câteva ore, luni, 26 august, buletinele agențiilor clasice bine cunoscute pentru serviciile lor sofisticate din Statele Unite, au difuzat știrea că Edward Snowden a trebuit să se stabilească în Rusia, pentru că Cuba ar fi cedat la presiunile Statelor Unite.
Nu știu dacă cineva de undeva i-a spus ceva lui Snowden sau nu, pentru că nu asta este treaba mea. Citesc cât pot de mult știri, opinii și cărți care se publică prin lume. Admir curajul și justețea declarațiilor lui Snowden, care, după opinia mea, a adus un serviciu lumii scoțând la lumină politica respingător de necinstită a puternicului imperiu care minte și înșeală lumea. Cu ce nu aș fi de acord este ca cineva, indiferent care ar fi meritele lui, să vorbească în numele Cubei.
Minciuna tarifată. Cine o afirmă? Ziarul rus ”Kommersant”. Ce este acest pamflet? După cum explică chiar agenția Reuters, ziarul citează surse apropiate Departamentului de Stat nord-american: motivul a fost că în ultimul minut Cuba a cerut autorităților să-l oprească pe Snowden să ia cursa companiei Aeroflot.
Conform ziarului, (…) Snowden a petrecut vreo două zile la consulatul rus din Hong Kong pentru a-și manifesta intenția de a pleca în America Latină via Moscova.”
Dacă aș vrea aș putea vorbi de aceste teme despre care am cunoștințe vaste.
Astăzi am urmărit cu interes deosebit imginile președintelui Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro, în timpul vizitei sale pe vasul amiral al detașamentului rus care vizitează Venezuela după escala anterioară în porturile Havana și Nicaragua.
În timpul vizitei președintelui venezuelian pe nava amiral m-au impresionat câteva imagini grafice. Una dintre ele a fost amploarea mișcărilor numeroaselor radare capabile să controleze activitățile operative ale navei în orice situație ar apărea.
Pe de altă parte, cercetăm activitățile ziarului mercenar ”Kommersant”. La timpul lui a fost unul dintre cele mai perverse mijloace ale serviciului de extremă dreapta contrarevoluționară, care se bucură că guvernul conservator și lacheu de la Londra trimite bombardiere la Baza Aeriană din Cipru, bombardiere pregătite să lanseze bombe peste forțele patriotice din Siria eroică, în timp ce în Egipt, considerat inima lumii arabe, mii de persoane sunt asasinate de autorii unei grosolane lovituri de stat.
În această atmosferă se pregătesc mijloacele navale și aeriene ale imperiului și aliaților lui să înceapă un genocid contra popoarelor arabe.
Este absolut clar că Statele Unite vor încerca întodeauna să facă presiuni asupra Cubei, așa cum fac cu ONU sau orice instituție publică sau privată din lume, fiind una din trăsăturile caracteristice ale guvernelor din această țară și nu ar fi posibil să te aștepți de la aceste guverne la altceva, doar nu în zadar ai rezistat 54 de ani apărând fără odihnă – și oricât va mai fi nevoie -, înfruntând criminala blocadă economică impusă de puternicul imperiu.
Cea mai mare eroare a noastră este că nu am fost capabili să învățăm mult mai mult în mult mai puțin timp.

FIDEL CASTRO RUZ
27 august 2013
Ora 8:34 pm.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.