„Calea aleasă de multe țări euroatlantice duce la degradare și primitivizare”

0

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a criticat ţările euroatlantice, afirmând că renunţarea de către acestea la valorile creştine şi politicile lor de a impune în toată lumea norme contrare principiilor spirituale şi morale tradiţionale nu duc decât la ”degradare şi primitivizare”.

„Vedem cum multe ţări euroatlantice au ales calea renunţării la rădăcinile lor, inclusiv la valorile creştine, care au constituit fundamentul civilizaţiei occidentale. Sunt negate principiile morale şi orice identitate tradiţională – naţională, culturală, religioasă şi chiar sexuală. Se duce o politică care pune semnul egalităţii între familia cu mulţi copii şi parteneriatul între persoane de acelaşi sex, între credinţa în Dumnezeu şi credinţa în satana” – Vladimir Putin în cadrul Clubului internaţional de discuţii Valdai /regiunea Novgorod, estul Rusiei.

Preşedintele Rusiei a vorbit și despre excesele noii dogme numită ”corectitudinea politică” şi consecinţele acestora: „Excesele corectitudinii politice merg până acolo încât se vorbeşte insistent despre înregistrarea partidelor care au ca scop promovarea pedofiliei…

Oamenii din multe ţări europene se tem să vorbească de apartenenţa lor religioasă. Sărbătorile sunt anulate sau sunt numite cumva altfel, pierzându-se adevărata esenţă a sărbătorii. Şi acest model se încearcă agresiv să fie impus tuturor, întregii lumi. Sunt convins că toate acestea sunt o cale directă către degradare şi primitivizare, către o profundă criză demografică şi morală”.

Vladimit Putin a arătat că încercările din afară de a ”civiliza” Rusia nu au fost bine primate de populaţia rusă. „Practica a arătat că o nouă idee naţională nu se naşte şi nu se dezvoltă după regulile de piaţă. Organizarea unui stat, a unei societăţi nu se poate face copiind mecanic experienţe străine. Astfel de încercări de a civiliza Rusia au fost respinse de majoritatea absolută a poporului nostru, întrucât dorinţa de independenţă, de suveranitate în materie de spiritualitate, ideologie şi politică externă constituie parte integrantă a caracterului nostru naţional” – Vladimir Putin.

Președintele Rusiei a insistat că legislația rusă interzice numai „propaganda relațiilor netradiționale sexuale între minori”, și oricum „nu încalcă drepturile minorităților sexuale”.
„Vreți să supraviețuiți acceptând imigranți? Societatea nu poate absorbi un asemenea număr de imigranți. Să facem alegerea noastră, cum e mai bine pentru țara noastră”.
„Fără valorile din inima creștinismului și altor religii ale lumii, fără norme morale modelate timp de milenii, oamenii își vor pierde în cele din urmă demnitatea umană”.
„Dreptul oricărei minorități de a fi diferită trebuie respectat, însă dreptul majorității nu trebuie pus sub semnul întrebării” – Vladimir Putin.

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.