Cutremurul din USL și sfârșitul lumii

0

Senatoarele din județul Vasluiau preocupări înalte. „Se dărâmă clădirea!”, „țipă” senatoarea Doina Silistru în contextul seismelor din țară, dar cu referire la alianța pe care partidul său, PSD, a făcut-o cu PNL. În acest timp, Gabriela Crețu, „ideolog și strateg” socialist, anunță, cu și mai mare preocupare, sfârșitul „neoliberalismului” în lumea întreagă, deși acest curent nici nu a ajuns pe la Vaslui.

Dacă stai să-i asculți pe parlamentarii vasluieni, multe poți să pățești! În primul rând, urmărind cariera de parlamentar a senatoarei Doina Silistru, nu poți decât să te cutremuri precum locuitorii nefericitei localități gălățene Izvoarele, care, de prin vara lui 2013, tindeau să se consacre în conștiința națională drept cei mai zguduiți români.

Într-o declarație aplaudată la scenă deschisă în Senat, Doina Silistru a vorbit despre „clătinările” politicii românești, îndemnând la moderație pentru ca nu cumva alianța atât de prielnică pentru țară între PSD și PNL să se epuizeze înainte de vreme și să degenereze într-o luptă ideologică între liberalism și socialism: „Diminețile noastre încep cu mici zgâlțâieli, aparent civilizate și oricum suportabile, continuă pe la prânz cu o serie de legănări, dârdâieli și scuturături, unele chiar enervante, iar spre seară… ei, bine, seara încep replicile”.

Femeie sensibilă și echilibrată, senatoarea vasluiană nu mai vrea cutremure, pe motiv că s-a săturat: „Eu, una, vă spun sincer că este destul. Nu mai vreau cutremure. A ajuns USL să tremure mai ceva ca un copil la injecție. Lăsând gluma la o parte, îmi exprim speranța că replicile acestor mici și încă nepericuloase zvâcniri politice vor înceta. Țara are nevoie de stabilitate, oamenii vor liniște și siguranța că aceia pe care i-au ales știu ce au de făcut și, mai cu seamă, fac!”

Gabriela Crețu anunță sfârșitul lumii

Ei, dar să vedeți ce-și găsește de făcut Gabriela Crețu, tot senatoare PSD de Vaslui, soție de fost profesor de ideologie marxist-leninistă Dumitru Buzatu, preșeidntele PSD și al Consiliului Județean Vaslui. Ea a grăit în Senatul României deloc împăciuitor și trebuie să-i fi supărat rău pe colegii liberali de alianță, anunțând sentențios sfârșitul lumii liberale: „Neoliberalismului i-a trecut vremea”.

Era gata-gata să-l trimită de tot la somn pe Crin Antonescu, președintele liberalilor. Nu știm cu cât regret și-ar fi luat acesta odihna… necuvenită, dar Gabriela Crețu a continuat cu politicile statului român de până acum: „Prin ele, cei bogați s-au îmbogățit, iar cei săraci au sărăcit. Sistematic, proprietatea publică și-a schimbat stăpânul, iar banul public s-a scurs în buzunare private. Nu în toate și nu în mod echitabil. (…) Politicile neoliberale au privilegiat pe puțini, în detrimentul tuturor. Inegalitatea în creștere continuă și răspândirea românilor prin lume sunt dovada. Toți cei care, direct sau indirect, am susținut aceste politici suntem responsabili pentru că le-am adoptat, pentru că le-am acceptat, pentru că nu ne-am opus. Dar nu ca indivizi și nu în fața legii, ci ca promotori ai unor politici falimentare față de societate”.

Cuvintele grele ale senatoarei pesediste trebuie să-i fi supărat teribil pe colegii liberali de alianță, dar nu are nicio importanță, pentru că această chestiune este dincolo de interesele vremelnice ale PSD, având chiar o importanță planetară. „Nu aș fi spus aceste lucruri în Senat dacă politicile neoliberale nu ar fi reevaluate peste tot în lume, chiar de către inițiatorii lor. Cum suntem într-o oarecare întârziere istorică, ținem cu tot dinadinsul să repetăm erorile celorlalți și să le continuăm”, îi spune, probabil, de la obraz, Gabriela Crețu lui Victor Ponta.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.