Proclamația de la Pungești

0

Sâmbătă, 19 octombrie 2013, la protestul din satul Siliştea, comuna Pungeşti, judeţul Vaslui, părintele Vasile Lăiu, protopopul de Bârlad, a citit Proclamaţia de la Pungeşti, anunţând că s-a constituit Mişcarea de Rezistenţă şi că protestele vor continua până când în Parlamentul României se va da o lege prin care se va interzice fracturarea hidraulică.

Proclamaţia a fost citită seara de către Mariana Moroşanu, localnică din Siliştea – Pungeşti.

„Noi, cetăţenii care luptăm împotriva fracturării hidraulice, constituiţi în Mişcarea de Rezistenţă, proclamăm astăzi PUNGEŞTIUL ZONĂ LIBERĂ DE FRACTURARE HIDRAULICĂ.

Ne angajăm să continuăm lupta noastră prin toate mijloacele paşnice şi constituţionale, până când în Parlamentul României se va adopta o lege de interzicere a fracturării hidraulice. Întrucât întreaga clasă politică s-a coalizat împotriva poporului, este datoria noastră legitimă de a organiza REZISTENŢA în faţa atacului fără precedent asupra populaţiei României, în favoarea unor interese de grup ilegitime.

Guvernanţii au înstrăinat resursele către companii care intenţionează să le exploateze prin metode contestate şi chiar interzise de Uniunea Europeană. Mai mult, licenţele de exploatare sunt secretizate şi poporul nu cunoaşte preţul pentru care am fost vânduţi. Uniunea Europeană trage un semnal de alarmă asupra pericolului potenţial al fracturării hidraulice în explorarea şi exploatarea gazelor de şist şi impune pentru prima dată în lume realizarea unui Studiu de impact asupra sănătăţii şi mediului.

Chemăm alături de noi pe toţi cei care gândesc şi simt la fel, în spiritul reinstaurării legalităţii şi bunului simţ în România.

Pungeşti, România, 19 octombrie 2013”

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.