România, păsările pier, Iliescu rezistă

1

Cu aroganța și superficialitatea omului care își poate pretinde că le știe pe toate, chiar dacă le-a citit ieri și chiar dacă totul din jur îl contrazice, Ion Iliescu îi contrează pe protestatarii din Piaţa Universităţii cu citate din Eminescu: „Şi când vin cu drum de fier/ Toate păsările pier”

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, pe 22 octombrie 2013, că Guvernul şi Parlamentul trebuie să-şi asume un punct de vedere pozitiv referitor la explotarea de la Roşia Montană, trimițând la ”mentalitatea învechită” a poetului Mihai Eminescu, care ar fi dovedit că este ”retrograd” cu privire la revoluția industrială, având o ”reacție primitivă”.

„Industria când a apărut a produs emoţie. Până şi Eminescu spunea: «Şi când vin cu drum de fier/ Toate păsările pier». Asta era reacţia primitivă a omului care trăia în linişte şi îl deranja fumul de la locomotive. Industria modernă înseamnă multe, inclusiv suportarea unor consecinţe negative ale proceselor tehnologice, dar care pot fi stăpânite şi s-a avansat continuu din acest punct de vedere. Deci raţiunea contează” – Ion Iliescu.

Oricum ar sta lucrurile, Iliescu știe cel mai bine și de data aceasta, precum dintotdeauna. El de 25 de ani a știut întotdeauna cel mai bine, iar cea mai bună dovadă este tocmai întreaga stare prezentă a țării noastre, care s-a aflat atâta vreme sub cunoașterea și expertiza, clarviziunea acestui diletant de un imens talent.

„Altminteri trebuie finalizată această cercetare. E o chestie în dispută. M-am uitat şi eu în literatura în temă. Nicăieri nu există la ora actuală extracţia aurului fără să se apeleze la cianuri. Deci e o tehnologie răspândită în toată lumea. Vrem să mai exploatăm aur? Dacă vrem, tehnologiile astea sunt. Să lăsăm specialiştii să judece aceste lucruri cu minte limpede, cu ştiinţă de carte şi luate măsurile adecvate de protecţie a mediului şi a cetăţenilor” – Ion Iliescu.

În realitate, și este valabil astăzi, într-adevăr, precum era și atunci, ceea ce înfiera Eminescu era exploatarea rapace a resurselor, fără niciun considerent pentru natură, care s-a petrecut odată ce valurile migratoare de evrei kazari au ajuns în Moldova. Purtătorii ”capitalismului sălbatic” de atunci, ai ”acumulării primitive a capitalului” – expresii dragi tovarășului, în funcție de context – au ajuns stăpânii resurselor și ai naturii, pe care le-au exploatat cu dezinteres și ținând de un singur ”principiu”, cel al profitului, pe fondul politicianismului, slugărniciei și prostiei tradiționale a politicienilor democrați români. Prin urmare, nu industrializarea era condamnată de Eminescu, ci metodele prin care se producea aceasta. Precum nu împotriva exploatării aurului militează cei din Piața Universității, ci împotriva metodelor prin care se realizează această exploatare, dar și împotriva beneficiarilor acesteia, care nu sunt românii, „săracii în țara săracă”, ci ”imperialiștii”, cum ar fi spus Iliescu în urmă cu niște ani.

„Și cum vin cu drum de fier,
Toate cântecele pier,
Sboară paserile toate
De neagra străinătate.
Numai umbra spinului
La ușa creștinului.
Își desbracă țara sânul,
Codrul frate cu Românul
De secure se tot pleacă
Și isvoarele îi seacă
Sărac în țară săracă!

Pe siteul gandul.info, știrea aceasta a avut parte numai de comentarii unul și unul:

„Chiar mă miram că nu se pronunță și bolșevicul ăsta pe subiectul #rosiamontana”

„dqa-l dracului de bolsevic si acum tin minte ca pe 22 decembrie el astepta ascuns in ambasada sovietica sa vada cum iese la televiziune trebusoara”

„Dacă e așa rotund și sigur pe el arogantul ăasta,de ce nu iese afară în mijlocul protestatarilor să-i contreze face to face … ???”

„Mai tovarase iliescu,pentru tine nu este valabila legea aia a SENILIZARII,pai la varsta care o ai mai judeci cum ar trebuii !??? Dute bre acasa si ai grije de puradei,pardon ,nepotei nu te mai da in stamba de atat atotstiutor,ca ai numai scoala aia tehnica de ape si probabil stefan gheorghiul de la noi si de la rusi.Veziti de batranete,si nu mai da sfaturi ca le dai dea-ncurulea.

Tu ca cioroi ce esti te duci primul ! Este adevarat ca e cam tarziu caci trebuia s-o mierlesti de mult ticalosul dracului ce esti !

Servitorul lui Ceausescu inca se crede important ?

Si cand aduceti voi cianuri , toti romanii pier, ucigas de romani la revolutie.”

„ILICI, ASA TI-AI ASUMAT SI TU RASPUNDEREA, CAND SUB PATRONATUL LUI ROMAN SI NASTASE SI SUB PRESEDINTIA TA A FOST NIMICITA ACEASTA TARA?
Ai contribuit cu sarg la dezintustrializarea Tarii, cu limbajul tau de lemn bine cunoscut, si cu fortele oculte antistatale de care esti legat.Te-ai grabit sa recunosti Moldova ca „stat independent „, cand Basarabia este Romania ????!!!!!!!
Ai studiat la Moscova in stil bolsevic si te-ai intors in Tara ca sa faci politica comunista. Apoi , te-au pus asasinii economici sa confisti revolutia, ca , impreuna cu ei si cu satanicul brucan/bruckner ,si cu toata sleahta , sa distrugeti totul, inclusiv sufletul acestui popor.
TU SA TACI! Macar acum, cand esti un bosorog amarat , si ti s-a dus timpul! Macar acum , cand esti la apusul vietii, si ar trebui sa te gandesti la ceea ce vei raspunde in fata lui Dumnezeu, pe care L-ai hulit si L-ai negat.Si apoi ,dupa toate hulele, ai avut tupeul sa intri in casa Lui, sa faci pe evlaviosul!
Vei da socoteala, batrane, pentru TOATE!”

„nu a fost servitorul lui Ceausescu ci tradatorul lui Ceausescu”

„Excelent spus, #3 @LUA! Sunt de acord cu tine! Iliescu a distrus orice sansa ca Romania sa mai poata fi salvata! Toate esecurile si coruptia si distrugerea spirituala, economica, morala si sociala a acestei tari din 89 si pana acum i se datoreaza acestui mutant ideologic bolsevic in persoana lui Ion Iliescu!”

„măi .. animalule !”

„Iliescule, du-te ba-n Cismigiu si hraneste porumbeii, ca nimeni nu mai are nevoie de „serviciile” lu’ matale!”

„Bolsevici,jos labele de pe tara mea!!!Lepadatura sper din inima sa apuci ziua in care toti acolitii tai vor muri trasi in teapa chiar in fata ta.Acea zi e aproape si oamenii cu sange in scula deja se organizeaza ptr. a da bolsevismului lovitura de gratie.Nu vom sta sa va judecam ani de zile ci doar o sa va executam in momentul in care avem cea mai mica dovada ca santeti tradatori ai neamului”

„Si cand ma gandesc ca acest jeg bolsevic va muri fara sa dea socoteala pentru crimele pe care le-a facut, pentru tradari si dezastrul acestei tari pe care l-a patronat din ‘interese de stat”. Criminalul asta este cel mai mare dezastru care se putea intampla Romaniei dupa decembrie ’89!”

„Porc bolsevic de origine tiganeasca, IADUL TE ASTEAPTA”

„Mai gandac! mai ai curajul sa existi? Tu sa comentezi din Eminescu? Jigoddiie ordinara! ai distrus Romania! tu esti cel mai mare rau al acestei tari. Ai produs cel mai mare genicid asupra natiei romane. Trei milioane de romani au luat drumul pribegiei si tu comentezi din Eminescu?
Manca-ti-ar inima cainii
Pentru ca-ndragesti strainii
Manca-ti-ar casa pustia
Si neamul nemernicia”

„asasinul presedintelui republicii”

„Ilici nu recita,transmite mesaje KGBului.”

„Dle. dumneata ai condus in viata un proces tehnologic?
Eminescu s-a opus tehnologiei iar dumneata in 12 ani ai dezvoltat caile rutiere si feroviare de * le-a luat. SOFISME COMUNISTE.”

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.