„România și Republica Moldova sunt două state românești !”

0

România şi Republica Moldova sunt două state româneşti, care au multe în comun, iar aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană va apropia şi mai mult Chişinăul de Bucureşti, a declarat preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, într-un interviu acordat TVR.

„Şi Ucraina, şi Rusia, înţeleg că fiind două state româneşti, sunt două state care au multe în comun. În acelaşi timp, ele sunt state independente, suverane, care construiesc relaţii bilaterale în baza normelor dreptului internaţional. Cu aderarea noastră la Uniunea Europeană, noi o să ne apropie şi mai mult, fiindcă o să trăim în baza aceloraşi reguli, aceloraşi legi, şi aceasta ne va da posibilitatea să ne apropiem şi mai mult” – Nicolae Timofti.

„Trebuie să fim gata pentru orice surprize. Dar eu sunt convins că noi vom reuşi să ajungem cu bine, la Vilnius, la parafarea acordului de asociere”.

Întrebat dacă UE condiţionează semnarea acordului de găsirea unei soluţii pentru problema transnistrieană, preşedintele Republicii Moldova a răspuns: „Nu, aşa condiţii nu au fost puse. Clar că este important ca noi să reuşim să-i convingem pe partenerii noştri ruşi ca ei să-şi retragă armata de pe teritoriul nostru. Eu cred că situaţia se va schimba şi atitudinea Rusiei se va schimba faţă de problema dată. Sunt deja hotărâri adoptate de către instituţiile internaţionale”.

„Noi sperăm ca, în cazul când ne vom pregăti bine şi vom fi acceptaţi pentru a semna acordul de asociere, noi nu îl semnăm numai pentru malul drept, îl semnăm pentru Republica Moldova, în numele Republicii Moldova, pentru toată populaţia din Republica Moldova” – Nicolae Timofti.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.