Ai laptop, ai probleme de sănătate!

0

Dureri de gât, cap greu, furnicături în degete – iată simptome comune celor care folosesc îmdelung laptopul. Specialiștii americani pun aceste probleme pe seama designului oricărui laptop.
Postura defectuosă este principala consecință a folosirii laptopurilor” – Kevin Carneiro, medic la Departamenul de medicină recuperatorie de la Universitatea din Carolina de Nord. El atrage atenția asupra faptului că încorporarea tastaturii și a ecranului în aceeași unitate face ca folosirea laptopurilor pe termen lung să dea dureri musculare prelungite. În plus, tastarea poate duce la instalarea sindromului de tunel carpian, adică lezarea nervilor din palmă, cu tremur și dureri.
De aceea, specialistul american spune că postura corectă trebuie să fie aceea în care corpul face un unghi de 90 de grade față de picioare, iar privirea trebuie să fie ațintită în treimea de sus a ecranului. Însă laptopurile nu permit o asemenea postură corectă, de unde și problemele de sănătate.

„Când folosim un laptop, corpul nostru face niște sacrificii” – Kevin Carnero. Iar laptopurile sunt din ce în ce mai populare, așa că postura incorectă și durerile musculare sunt din ce în ce mai prezentă în rândul tinerilor.

De aceea, medicul sugerează persoanelor care lucrează ore în șir la laptop să-l cableze la un monitor și o tastatură clasice pentru a evita simptomele neplăcute. Mai mult, laptopul trebuie plasat pe un suport mai înalt pentru ca ochii să privească în monitor, așa cum recomandă medicii.
În plus, o dată la 20 de minute de lucru intens se recomandă o pauză pentru relaxarea musculară. Câteva exerciții de corectare a posturii și hidratarea cu 2 litri de apă pe zi mențin în formă discurile vertebrale și protejează coloana de disconfortul durerilor.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.