Cum va arăta harta Europei în 2022

0

Europa in 2022 - Yanko TsvetkovArtistul grafic bulgar Yanko Tsvetkov a realizat o nouă hartă a Europei, de aceată dată cu un puternic mesaj socio-politic, ironizând atitudini politice şi profitând de puternicul curent anti-sistem din Uniunea Europeană. În 2012, Tsvetkov crede că Germania va fi anexat Franţa, Austria şi nordul Italiei, iar noul stat se va numi Merkelreich, iar Uniunea Europeană, aşa cum o ştim, va fi împinsă spre est, înghițind Ucraina şi Republica Moldova.

„Anul este 2022 şi germanii domină Europa de Vest (din nou). Franţa, Belgia, Austria şi cea mai mare parte a Italiei se află sub dominaţie germană. Însă, de această dată, nu armata germană a fost cea care a cucerit tot de la Varşovia la Marsilia. La dracu`, de această dată chiar francezii i-au invitat pe nemţi să le conducă ţara. De ce Politica economică germană? Germania se pricepe”, așa începe prezentarea noii hărţi publicate în cadrul unui amplu proiect de „cartografiere” a prejudecăţilor şi a stereotipiilor din Europa.

„Sub cancelarul Angela Merkel, industria germană a prosperat (evident) şi a propulsat statele cunoscute anterior drept Franţa, Belgia, Polonia şi Italia către noi culmi. Austeritatea funcţionează. Şi toată lumea o iubeşte. Nu mai există sistemul lax de ajutoare sociale din Franţa şi transport în comun ieftin. Autostrăzile nemţeşti şi compania feroviară germană duc oamenii de la Dresden la Lyon mai eficient ca oricând. Nu mai există clasicii italieni. Toţi escrocii italieni au fost trimişi în Brooklyn (inclusiv Berlusconi)” – Yanko Tsvetkov.

Început în ianuarie 2009, proiectul «Cartografierea Stereotipurilor» a devenit la scurt timp viral pe internet. În timp, a ajuns să conţină peste 40 de hărţi în care state sau regiuni geografice sunt indicate prin termenul cel mai asociat de alte popoare cu privire la zona respectivă.

„Cartografierea Stereotipurilor este o caricatură care ridiculizează cele mai rele excese de bigotism şi de mentalitate încuiată” – Yanko Tsvetkov.

Europa in 2022 - Yanko Tsvetkov

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.