Știți cum funcționează democrația asta? O să veniți cu teorii de pe la televizor, de la politologi, sociologi, analiști, conţopişti, moftangii și tot neamul lor. Știți pe dracu! Nu vedeți că tot ce-i în jur îi contrazice flagrant pe ăștia în fiecare zi?!
Inițial era cică un „regim politic care se bazează pe voința poporului”. N-a funcționat niciodată, decât pe la greci acu’ ‘jde ani, da’ și aia erau trei într-o cetate și, lucru neglijat adesea de teoria politică, aveau câte o duzină de slavi. Le ardea să o ardă în piață și să se concentreze pe problemele cetății care erau, de altfel, foarte simple: dacă ne ascuțim săbiile doar pe o parte sau pe ambele și dacă e bine să-i învățăm cu sexul pe copii de mici.
După aia cică a funcționat pe la americani pe timpul a 43 de președinți și cu ăsta negru 44, care-i și întrece. Fals! Când era să funcționeze, pe vremea lui Kennedy sau frate’ su, ăia au mierlit-o, că și-o luaseră în cap și ajuseseră să creadă că doar cu banii lu’ tat’su pot să o facă ei pe-a democrații cu corporațiile și cu băncile, care fac ”democrația americană” de la bun început și o desfac după bunul plac, și cu ajutorul micilor funcționărași angajați la stat și numiți pompos ”președinți”, primii oameni în stat, adică la vedere, postere și cadre.
Poate unii v-ați prins între timp cum funcționează: când trebuie! A funcționat pe vremea Războiului Rece, când trebuia să se demonstreze teoretic și practic că capitalismul (cacofonie intenționată) e mai bun ca comunismul (cacofonie inevitabilă). Asta pentru că ăia care inițiaseră toată daraveau cu comunismul scăpaseră jucăria comunismului din mână de le-au furat-o niște neciopliți, care, la fel ca în cazul Kennedy, apucaseră să creadă în sistem fără să se fi prins măcar despre ce era cu adevărat vorba, și anume concentrarea puterii în niște mâini, puține și anumite. Mă rog, așa se mai întâmplă când chemi pe alții, neaveniți, la masa de joc fără să cunoască toate regulile.
După Războiul Rece n-a mai contat și a funcționat cum au vrut corporațiile și băncile.
La noi a trebuit să pară că funcționează după Revoluție pentru a ne păstra entuziasmul copilăriei. Țineți minte alea ale lu’ Clinton: „keep the curse, the future is yours!”? Viitorul ăsta nu a mai venit și nici nu o să mai vină!
Acum să trecem abrupt la oile… la berbecii noștri. S-au înmulțit! În loc de senatorii de până acum, care erau, oricum și în orice ordine și logică a lucrurilor, mult prea mulți la câtă populație ne-a mai rămas, după alegerile din 2012 avem cu vreo 50 și mai mulți. Asta neaparat pentru că trăim într-un sistem în care domină voința poporului, care voință s-a exprimat în 2009, la referendum, dacă vă amintiți, ca numărul parlamentarilor… să scadă.
Pe niciunul dintre îmbuibați nu îl doare nici în partea posterioară de votul vostru! Dar puteți oricând să urmăriți știrile în care vreunul din ăia 588, câți s-au ajuns acum, să vă mai explice de ce trebuie vândute ultimele industrii, de ce trebuie cumpărate avioane de mâna a treia de la americani, de ce trebuie să renunțăm la independență și suveranitate sau alte pretenții sau, în general, de ce trebuie să sugem la licuricii cei mari. Dar, pe măsură ce averile lor vor crește, vă vor explica mai ales și înainte de toate, în continuu, cum funcționează democrația, sistemul în care poporul este suveran… Hai sictir!
Citeşte şi: Doar câteva motive ca să nu te duci la vot… vreodată Dacă ești în aer stai dracu’ acasă! Referendum cu 30% sau democrație fără popor Democrația a dat în primire!…
lumilor …nu va duce-ti la vot …anularea votului e egal cu zero barat …pentru aceste gunoaie conteaza prezenta la urne !
Asa este!!
Li se rupe!!
Dar pina intr-o zi……