Rolul genocid al NATO V

0

La 9 martie a.c., sub titlul «NATO, războiul, minciuna și afacerile», am publicat o nouă Reflecție despre rolul acestei organizații războinice.
Selectez paragrafele esențiale din acea Reflecție:
„Așa cum unii cunosc, în septembrie 1969, Muammar Al-Gaddafi, un militar arab beduin cu un caracter special și inspirat de ideile liderului egiptean Gamal Abdel Nasser, a promovat în sânul Forțelor Armate o mișcare care a răsturnat pe Regele Idris I al Libiei, țară deșertică aproape în totalitate și cu o populație redusă, situată în nordul Africii, între Tunis și Egipt”.
„Născut într-o familie din tribul beduin de păstori nomazi din deșert, în regiunea Tripoli, Gaddafi era profund anticolonialist”.

„ …adversarii lui Gaddafi asigură că s-a evidențiat datorită inteligenței ca elev, a fost expulzat din liceu pentru activități antimonarhice. A reușit să se înscrie la alt liceu și apoi să ia diploma în drept la Universitatea Bengasi la vârsta de 21 de ani. Apoi intră la Colegiul Militar din Bengasi, unde a înființat ceea ce s-a numit Mișcarea Secretă Unionistă a Ofițerilor Liberi, terminându-și ulterior studiile la o academie militară britanică”.
„Își începuse viața politică cu fapte revoluționare incontestabile. În martie 1970, după manifestațiile naționaliste de masă, a reușit evacuarea soldaților britanici din țară și, în iunie, Statele Unite a desființat baza aeriană din apropiere de Tripoli, predată instructorilor militari egipteni, țară aliată cu Libia”.
„În 1970, câteva companii petroliere occidentale și societăți bancare cu participare de capital străin au fost afectate de Revoluție. La finele lui 1971, faimoasa British Petroleum a avut aceeași soartă. În sectorul agro-zootehnic, toate bunurile italiene au fost confiscate, colonii și descendenții lor au fost expulzați din Libia”.
„Liderul libian s-a implicat în teorii extremiste care se opuneau atât comunismului, cât și capitalismului. A fost o etapă în care Gaddafi s-a dedicat teoretizării, care nu are sens să fie inclusă în nicio analiză, deși merită semnalat că în articolul I al Proclamației Constituționale din 1969 se stabilea caracterul ”Socialist” al Jamahiriei Arabe Libiene Populare”.
„Ceea ce vreau să subliniez este că Statele Unite și aliații din NATO nu au fost niciodată interesați de drepturile omului”.
„Valul de țipete care a avut loc în Consiliul de Securitate, la reuniunea Consiliului pentru Drepturile Omului cu sediul la Geneva și la Adunarea Generală a ONU de la New York, a fost teatru pur”.
„Imperiul vrea acum (…) să intervină militar în Libia și să lovească valul revoluționar dezlănțuit în lumea arabă”.
„Revolta latentă libiană a fost promovată de organele de inteligență ianchee sau de erorile lui Gaddafi însuși. Este important ca popoarele să nu se lase înșelate, pentru că foarte curând opinia publică va avea suficiente elemente pentru a ști la ce să se aștepte”.
„Libia, ca multe țări din Lumea a Treia, este membru al Mișcării Țărilor Nealiniate, a Grupului celor 77 și a altor organizații internaționale, prin care se stabilesc relații, indiferent de sistemul economic și social al fiecărui stat”.
„În linii mari: Revoluția din Cuba, inspirată de principiile marxist-leniniste și Martiene, triumfase în 1959 la 90 de mile de Statele Unite, care ne-au impus Amendamentul Platt și erau proprietarii economiei țării noastre”.
„Aproape imediat, imperiul a promovat contra poporului nostru războiul murdar, bandele contrarevoluționare, blocada economică criminală și invazia mercenară de la Giron, dirijată de pe un portavion și infanteria marină gata de a debarca dacă forța mercenară atingea anumite obiective”.
„Toate țările latino-americane, cu excepția Mexicului, au participat la blocada criminală care durează încă, fără ca țara noastră să se predea vreodată”.
„În ianuarie 1986, lansând ideea că Libia ar fi în spatele așa-numitului terorism revoluționar, Reagan a ordonat ruperea relațiilor economice și comerciale cu această țară”.
„În martie 1986, o forță de portavioane în Golful Sirte, în apele considerate naționale ale Libiei, a dezlănțuit atacuri care au provocat distrugerea câtorva unități navale prevăzute cu lansatoare de rachete și sisteme de radar de coastă pe care această țară le achiziționase din URSS”.
„La 5 aprilie, o discotecă din Berlinul Occidental, frecventată de soldați ai Statelor Unite, a fost victima unor explozive plastice, în care au murit trei persoane, două fiind militari americani și mulți au fost răniți”.
„Reagan l-a acuzat pe Gaddafi și a ordonat Forței Aeriene să dea o ripostă. Trei escadroane au decolat de pe portavioanele Flotei a VI-a și bazele din Regatul Unit au atacat cu rachete și bombe șapte obiective militare de la Tripoli și Bengasi. Circa 40 de persoane au murit, 15 dintre ele fiind civili (…) când o rachetă a lovit direct reședința (liderului libian), fiica sa Hanna a murit și alți doi fii au fost răniți. Fapta a fost condamnată; Adunarea Generală a ONU a aprobat o rezoluție de condamnare pentru încălcarea Cartei ONU și a Dreptului Internațional. La fel a făcut în termeni energici Mișcarea Țărilor Nealiniate, Liga Arabă și OUA”.
„La 21 decembrie 1988, un Boeing 747 al companiei Pan Am care zbura de la Londra la New York s-a dezintegrat în aer din cauza exploziei unei bombe…”
„Investigațiile, conform iancheilor, implicau doi agenți de spionaj din Libia”.
„O legendă tenebroasă a fost fabricată contra lui cu participarea lui Reagan și Bush tatăl”.
„Consiliul de Securitate a impus sancțiuni Libiei, care au început să fie depășite când Gaddafi a acceptat să supună judecății, cu anumite condiții, pe cei doi acuzați de explozia avionului deasupra Scoției”.
„Delegații libiene au început să fie invitate la reuniuni inter-europene. În iulie 1999, Londa a inițiat restabilirea relațiilor diplomatice depline cu Libia, după unele concesii suplimentare”.
„La 2 decembrie, Massimo D-Alema, primul ministru italian, a efectuat prima vizită a unui șef de guvern european în Libia”.
„Odată dispărută URSS și comunitatea socialistă din Europa, Gaddafi a decis să accepte cererile Statelor Unite și NATO”.
„La începutul anului 2002, Departamentul de Stat a informat că erau în curs convorbiri diplomatice între Statele Unite și Libia”.
„La începutul anului 2003, în virtutea acordului economic de indemnizare convenit între Libia și țările solicitante, Regatul Unit și Franța, Consiliul de Securitate al ONU a ridicat sancțiunile din 1992 contra Libiei”.
„Înainte de terminarea anului 2003, Bush și Tony Blair au informat despre un acord cu Libia, țară care predase experților în spionaj ai Regatului Unit și Washingtonului documentația programelor neconvenționale de arme, precum și rachete balistice cu rază mai mare de 300 de km. (…) Era rodul multor luni de convorbiri între Tripoli și Washington, după cum a declarat chiar Bush”.
„Gaddafi și-a îndeplinit promisiunile de dezarmare. În câteva luni, Libia a predat cinci unități de rachete Scud-C cu rază de 800 km și sute de Scud-B, a căror rază depășea 300 km în rachete defensive de rază scurtă”.
„Din octombrie 2002 a început maratonul vizitelor la Tripoli: Berlusconi, în octombrie 2002, Jose Maria Aznar, în septembrie 2003, Berlusconi din nou în februarie, august și octombrie 2004, Blair, în martie 2004, germanul Schroeder, în octombrie același an, Jacques Chirac, în noiembrie 2004”.
„Gaddafi a parcurs triumfal Europa. A fost primit la Bruxelles, în aprilie 2004, de Romano Prodi, președintele Comisiei Europene; în august același an liderul libian l-a invitat pe Bush să-i viziteze țara; Exxon Mobil, Chevron Texaco și Conoco Philips au desăvârșit realuarea extracției de țiței prin joint venture”.
„În mai 2006, Statele Unite au anunțat retragerea Libiei de pe lista de țări teroriste și stabilirea de relații diplomatice depline”.
„În 2006 și 2007, Franța și Statele Unite au subscris acorduri de cooperare nucleară în scopuri pașnice; în mai 2007, Blair a vizitat din nou pe Gaddafi la Sirte. British Petroleum a semnat un contract „enorm de important”, după cum s-a declarat, pentru exploatarea zăcămintelor de gaze”.
„În decembrie 2007, Gaddafi a efectuat două vizite în Franța și a semnat contracte pentru echipamente militare și civile în valoare de 10 miliarde de euro; și în Spania, unde a avut întrevederi cu președintele guvernului, Jose Luis Rodriguez Zapatero. Contracte de milioane au fost semnate cu importante țări din NATO”.
„Ce a determinat acum retragerea precipitată a ambasadelor Statelor Unite și ale celorlalți membrii ai NATO?”
„Totul este extrem de ciudat”.
„George W. Bush, părintele stupidului război antiterorist, a declarat, la 20 septembrie 2001, cadeților de la West Point: „Securitatea noastră va necesita forța militară pe care o veți conduce, o forță care trebuie să fie gata pentru a ataca imediat orice colț obscur de lume. Și securitatea noastră va avea nevoie să fim gata pentru atacuri preventive când va fi necesar să ne apărăm libertatea…””.
„Trebuie să descoperim celulele teroriste din 60 de țări sau mai multe (…) Împreună cu prietenii și aliații noștri, trebuie să ne opunem proliferării și să combatem regimuri care patronează terorismul, după fiecare caz în parte”.
Adaug astăzi că Afganistanul, o țară tradițional rebelă, a fost invadată; triburile naționaliste, odinioară aliate Statelor Unite în lupta lor contra URSS, au fost bombardate și masacrate. Războiul murdar s-a extins în lume. Irak a fost invadat cu pretexte care s-au dovedit false, abundentele sale resurse de petrol au trecut în mâna afaceriștilor ianchei, milioane de oameni și-au pierdut locurile de muncă și au fost obligați să migreze în interiorul sau în afara țării, muzeele au fost jefuite și nenumărați cetățeni și-au pierdut viața sau au fost masacrați de invadatori.
Revenind la Reflecție, am semnalat:
„O știre a AFP provine de la Kabul (…) spune că: „Anul trecut a fost cel mai letal pentru civili în cei nouă ani de război între talibani și forțele internaționale din Afganistan, cu aproape 2.800 de morți, 15% mai mult decât în 2009, semnalează miercuri un raport al ONU, care subliniază costul uman al conflictului pentru populație””.
„Cu 2.777 exact, numărul de civili uciși în 2010, cifră mai mare cu 15% față de 2009, se arată în raportul anual comun al Misiunii de Asistență a Națiunilor Unite în Afganistan…”
„Președintele Barack Obama și-a exprimat la 3 martie ”regretul profound” poporului afgan pentru nouă copii morți, și la fel a făcut și generalul David Petraeus, comandantul șef al ISAF, și secretarul Apărării, Robert Gates”.
„ …raportul UNAMA subliniază că numărul de civili morți în 2010 este de patru ori mai mare decât cel al soldaților din forțele internaționale căzuți în luptă în același an”.
În ceea ce privește Libia, am semnalat:
„Timp de 10 zile, la Geneva și la Națiunile Unite, s-au rostit peste 150 de discursuri despre încălcări ale drepturilor omului care au fost repetate de milioane de ori de televiziuni, radio, internet și presa scrisă”.
„Ministrul Relațiilor Externe al Cubei, Bruno Rodriguez, în intervenția sa de la 1 martie 2011 în fața Miniștrilor de Externe întruniți la Geneva, a spus:
„Conștiința umană respinge moratea oamenilor nevinovați în orice împrejurare și loc. Cuba împărtășește pe deplin preocuparea lumii pentru pierderile de vieți de civili în Libia și dorește ca poporul acesteia să găsească o soluție pașnică și suverană la războiul civil care se petrece acolo, fără niciun amestec străin, și care să garanteze integritatea acestei țări. Dacă dreptul uman esențial este dreptul la viață, oare este gata Cosiliul să suspende calitatea de membru a Statelor care dezlănțuie un război?”
„Va suspenda statele care finanțează și furnizează ajutor militar folosit de statul primitor la încălcarea masivă, flagrantă și sistematică a drepturilor omului și la atacuri contra populației civile, cum se întâmplă în Palestina?”
„Va aplica această metodă contra țărilor puternice care fac execuții extrajudiciare pe teritoriul altor state folosind tehnologia de vârf ca muniție inteligentă și avioane fără pilot?”
„Ce se va întâmpla cu statele care acceptă pe teritoriul lor închisori ilegale secrete, facilitează tranzitul zborurilor secrete cu persoane sechestrate sau participă la acte de tortură?”
„Suntem contra războiului intern din Libia, suntem în favoarea păcii imediate și a respectului deplin pentru viață și drepturile tuturor cetățenilor, fără intervenție străină, care va servi numai la prelungirea conflictului și intereselor NATO”.
Ieri, 31 octombrie s-a produs un fapt care, ca atâtea altele, dovedește lipsa totală de etică din politica iancheilor.
Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură, tocmai adoptase o decizie curajoasă: să acorde poporului eroic al Palestinei dreptul de a participa ca membru activ a UNESCO; 107 state au votat pentru, 14 împotrivă, 52 s-au abținut să voteze. Toți știm perfect de ce.
Reprezentanța Statelor Unite la această instituție, urmând instrucțiunile premiului Nobel pentru Pace, a declarat imediat că, din acel moment, țara sa suspenda orice ajutor economic dat organizației, destinat de ONU educației, științei și culturii.
Accentul dramatic cu care Obama a anunțat decizia era absolut inutil. Pe nimeni nu a surprins cinica decizie așteptată.
Mai mult, parcă ar fi fost prea puțin, ar fi de-ajuns știrea AFP datată la Washington astăzi ora 16:06:
„După conferința la nivel înalt a G-20 (…) Președintele (Obama) și președintele Sarkozy vor participa la o ceremonie la Cannes pentru a sărbători alianța dintre Statele Unite și Franța”, declară președinția americană, precizând că șefii se vor întâlni și cu „soldații americani și francezi care au participat împreună la operațiile din Libia”.
Voi continua curând.

FIDEL CASTRO RUZ
1 noiembrie 2011
Ora 4:32 pm.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.