UE este o nouă URSS

1

Vladimir Konstantinovici BukovskiVladimir Konstantinovici Bukovski: „UE este vechiul model sovietic prezentat sub veşmânt vestic”.

„Nu vreau să spun că Uniunea europeana se va lansa într-o bună zi în crearea unui Gulag sub forma administrării unui arhipelag de lagăre de concentrare, ca în URSS (…) este nevoie de conducători fără scrupule, care să administreze represiunea, niște Dzerjinski, niște Stalini, niște Beria”. În UE există un gulag intelectual: corectitudinea politică.

Bukowski se pronunță împotriva corectitudinii politice, printre alte și pentru că „riști pe drept cuvânt o condamnare dacă negi crimele comise de Hitler. În schimb – și dintr-un motiv care-mi scapă – ești liber să-i consideri pe Stalin, Mao și Pol Pot ca pe niște fermecători binefacători ai planetei, afișându-le pretutindeni numele și fotografia”.

Bukowski scrie “Uniunea europeană” cu “e” mic, pentru a orienta discuția spre un proiect politic european mai amplu, având drept bază instituția actuală a Uniunii Europene.

Sfârșitul Uniunii Europene va veni atunci când construcția politică se va epuiza sub greutatea propriilor sisteme; după extinderi succesive, structura nu va mai putea fi coordonată.

„Mi se pare de neînţeles că, după ce tocmai a fost înmormântat un monstru, Uniunea Sovietică, un altul remarcabil de similar, Uniunea europeană, este construit. Ce este cu exactitate Uniunea Europeană? Poate prin a examina Rusia Sovietică putem obţine răspunsul. Uniunea Sovietică era guvernată de 15 oameni care nu erau aleşi, care se desemnau reciproc şi nu răspundeau în faţa nimănui. Uniunea europeană este guvernată de 20 de oameni care se numesc reciproc, se întâlnesc în secret şi care nu răspund în faţa nimănui şi pe care nu-i putem demite din funcţii. S-ar putea spune că UE are un parlament ales. Păi şi Uniunea Sovietică avea un parlament al său, Sovietul Suprem. Se aplică aceaşi ştampilă ca pentru Sovietul Suprem, iar timpul la microfon e limitat pe grup ajungând cam la 1 minut pentru fiecare europarlamentar.

În UE sunt sute de mii de eurocraţi cu salarii imense şi mulţi servitori, bonusuri şi privilegii, imunitate pe viaţă pentru orice fel de persecuţie, care este pur şi simplu dusă de la o poziţie la alta indiferent de ceea ce au făcut sau nu au reuşit să facă. Nu este asta exact ceea ce făcea regimul sovietic?

Uniunea Sovietică a fost creată prin forţă şi de multe ori prin ocupaţie militară. Uniunea europeană a fost creată, fie că se admite sau nu, prin forţa militară, dar în mod sigur prin forţă şi abuzuri economice. Pentru a continua să existe, Uniunea Sovietică s-a extins tot mai mult. În momentul în care a încetat să se extindă, a început colapsul. Iar eu suspectez că acest lucru este adevărat şi pentru Uniunea europeană.

Ni s-a spus că scopul Uniunii Sovietice a fost să creeze o nouă entitate istorică, poporul sovietic, şi că noi trebuie să ne uităm naţionalitatea, tradiţiile etnice, obiceiurile noastre. Aceleaşi lucruri par să fie adevărate pentru Uniunea europeană. Ei nu doresc ca voi să fiţi britanici sau francezi, ei vor ca voi toţi să fiţi o nouă entitate istorică, europeni, să vă suprimaţi toate sentimentele naţionale, şi să trăiţi ca o comunitate multinaţională. După 73 de ani, acelaşi sistem în Uniunea Sovietică a rezultat în mai multe conflicte etnice decât oriunde în lume.

În Uniunea Sovietică unul dintre scopurile principale a fost distrugerea statului naţional. Şi asta este exact ceea ce observăm în Uniunea europeană astăzi. Bruxelles-ul vrea să absoarbă statele naţiune astfel încât naţiunile să înceteze să existe.

Corupţia era atotstăpânitoare în sistemul sovietic, de la vârf până jos, şi aşa este şi în UE. Aceeaşi activitate de corupţie endemică care îmbiba întreaga Uniune Sovietică există în UE. Cei care i se opun sau o demască sunt aduşi la tăcere sau sunt pedepsiţi. Asta nu s-a schimbat.

În Uniunea Sovietică am avut Gulagul. Eu cred că avem un Gulag şi în Uniunea europeană. Un Gulag intelectual care este cunoscut drept corectitudinea politică. Când cineva încearcă să spună ce gândeşte, în chestiuni de rasă sau sex, sau dacă ideile sale sunt diferite de cele aprobate, va fi ostracizat. Acesta este începutul Gulagului, începutul pierderii libertăţii tale!

În Uniunea Sovietică ne-au spus că avem nevoie de un stat federal pentru a evita războiul. În Uniunea europeană îţi spun exact acelaşi lucru. Pe scurt, aceeaşi ideologie, UE este vechiul model sovietic prezentat sub veşmânt vestic. Dar, repet, ca şi Uniunea Sovietică, Uniunea europeană are în sine sămânţele propriei sale prăbuşiri. Din păcate, atunci când se va prăbuşi, şi se va întâmpla, va lăsa o imensă distrugere în urmă şi vom rămâne cu imense probleme economice şi politice. Vechiul sistem sovietic a fost incapabil să se reformeze, la fel este şi cel al Uniunii europene. Dar există o alternativă la a fi conduşi de cei 20 de oficiali autonumiţi la Bruxelles. Aceasta se numeşte independenţă. Nu trebuie să accepţi ceea ce au planificat pentru tine! Până la urmă, nu ai fost niciodată întrebat dacă ai vrut să te alături. Eu am trăit în viitorul tău şi nu a funcţionat”.

Vladimir Konstantinovici Bukovski (în rusă Влади́мирКонстанти́новичБуко́вский) (n. 30 decembrie 1942, Belebei, Uniunea Sovietică) este unul din cei mai cunoscuți disidenți antisovietici, autor și activist politic.

Bukovski a dezvăluit utilizarea închisorilor psihiatrice împotrivă deținuților politici din Uniunea Sovietică. După ce a fost condamnat din iunie 1963 până în februarie 1965 și ulterior din ianuarie 1967 până în ianuarie 1970, Bukovski a reușit să transmită în Occident circa 150 de pagini în care dezvăluia abuzurile instituțiilor psihiatrice asupra deținuților politici. Condamnat din nou în ianuarie 1972, a stat în arest până în decembrie 1976. La presiunea diplomaților occidentali și grupurilor pentru apărarea drepturilor omului, Bukovski a fost a fost schimbat pentru fostul lider comunist chilian Luis Corvalán.

Din 1976 Bukovski locuiește la Cambridge în Anglia. În 2007 a încercat să candideze pentru postul de președinte al Rusiei, însă candidatura i-a fost respinsă. Comisia electorală a motivat respingerea candidaturii prin faptul că Bukovski nu a furnizat probe concludente care să ateste activitatea de scriitor, că deține un permis de rezidență britanic și că nu a locuit pe teritoriul Rusiei în ultimii 10 ani.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.