Idioții cei mari

0

Nu-i așa că par că se distrează? Aceștia sunt idioții cei mari, nu cu mult mai diferiți de idioții cei mici, cu care suntem obișnuiți noi, românii. Diferă poate, prin anvergură, internațională, stafurile superspecializate în a face politică, stricto senso, și talentul și abilitățile actoricești care îi fac să-și joace atât de bine rolul de ”lideri”.

O slujbă funerară este exact locul potrivit pentru a fi la modă cu executarea unui selfies de toată frumusețea care să-ți amintească de… slujba funerară a lui Nelson Mandela. Un gest foarte matur, nu-i așa? Un gest potrivit pentru a aduce numai respect unui lider pe care altfel, în public, nu ai prididi să-i aduci osanale. Dar când vine vorba să fii respectuos pentru câteva ore legate sau să te comporți potrivit evenimentului la care ești parte… Parcă e prea mult!

Priviți-l pe cel din spatele lor, care se ascunde pentru a nu se afla în cadru. Probabil că nu vrea să fie văzut alături de orătănii într-un asemenea moment.

Oamenii aceștia sunt lideri, lideri mondiali…!

Fotograful France Presse Roberto Schmidta surprins momentul în care, în tribunele stadionului din Soweto, unde aveau loc ceremoniile dedicate lui Nelson Mandela, premierul danez, Helle Thorning Schmidt, înconjurată de David Cameron, premierul Marii Britanii, și Barack Obama, președintele SUA,     țin în mâini un smartphone și se pregătesc pentru un „selfie”.

Fotografia, neașteptată și neobișnuită pentru un moment atât de solemn, a fost preluată de presa internațională, distribuită și comentată pe rețelele sociale.
Numeroasele reacții au oscilat de la critică și consternare, unii întrebându-se cum își permit marii lideri să se comporte ca niște adolescenți la un asemenea evenimenti, la amuzament sau ironie.Barack Obama Helle Thorning Schmidt David Cameron Funeraliile lui Nelson Mandela

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.