Imaginile Revoluției

0

Dezamagirea Revolutiei Romania 1989Este prea puţin important, privind aceste imagini, dacă ceea ce am numit „Revoluţia Română” a fost iniţiat de servicii secrete străine, dacă, în finalitatea şi prin urmările sale, s-a dovedit a fi o lovitură de stat, dacă obiectivele sale vagi nu au fost atinse.
Ceea ce poate şi trebuie să fie reţinut este eroismul unor oameni simpli, idealismul lor, capacitatea de sacrificiu a românilor.
Pentru ce a urmat este mai mult decât elocvent că nici până astăzi nu există o colecţie, o arhivă sau un site care să grupeze şi să clasifice toate fotografiile de atunci.

Şi nu vorbesc despre imaginile din birourile politice ale Comitetului Central, înfăţişându-i pe cei a căror planuri erau acapararea puterii, cei care aveau „know how-ul” schimbării puterii politice, ci despre imaginele celor ale căror idealuri nu s-au împlinit nici până astăzi.

Există nenumărate colecţii şi albume pe diferite bloguri sau conturi social-media. În rest, cei mai în măsură să se preocupe de acest lucru, istoricii, nu s-au dovedit capabili sau interesaţi prea mult. Muzeul Naţional de Istorie, în cadrul proiectului comunismulinromania.ro, la rubrica Decembrie 1989 are în arhivă doar câteva fotografii.
Este neîndoielnic că o Revoluţie reuşită, un regim politic originat cu adevărat din acea manifestare populară şi idealurile sale ar fi demonstrat mai mult respect faţă de rememorarea acelor evenimente, şi nu numai la nivel formal. Însăși această situație se constituie într-o altă dovadă că Revoluţia a fost furată şi trădată.

Imaginile Revolutiei

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.