Niște imbecili

0

Pe 1 decembrie 2013, la Focşani, steagul României a avut culorile albastru – roşu – galben, culori cu care s-au afişat… şi s-au trădat ca nişte imbelici oficialităţile oraşului şi judeţului.

Prefectul de Vrancea, Cătălin Popescu, purta cu mândrie ecusonul din imagine comandat special pentru ziua de 1 decembrie vorbindu-le jurnaliştilor cu emfază despre reuşita ceremoniei de la Focşani, un alt succes al puterii de astăzi, fără îndoială.

Umorul de situaţie caragialesc trădează însă că imbecilii care conduc în Vrancea, precum s-ar întâmpla în toate judeţele ţării, habar nu au despre lucruri esenţiale ale acestei ţări. Iar, precum se întâmplă întotdeauna, imbecilii puternici ai zilei găsesc nişte imbecili şi mai mari care să-i servească.

Primăria Focşani a comandat executarea a 2.000 de insigne unei firme de publicitate din oraş. Salariaţi acestei firme au greşit poziţionarea culorilor de pe drapel, funcţionarii primăriei nu au fost nici ei atenţi la lecţile din clasele primare şi nici în viaţa de român, în general, iar oficialităţile alese, când văd roşu, galben şi albastru în faţa ochilor, indiferent în ce ordine, nu pot decât să facă frumos pentru publicul electoral şi camere. E o deprindere politică.

Până la urmă, cum ar putea spune orice analist sau comentator, şi drapelul acesta într-o democraţie nu poate fi decât o chestiune de perspectivă, de interpretare, de abordare. Dintr-un unghi de vedere, poziţionarea culorilor pe ecusoanele cu pricina este corectă: de la înălţime şi cu capul în jos, privind într-un ochi, stângul şi apoi dreptul, clipind des… poate.

Articolul 12 alin (1) din Constituţia României: „Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu”.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.