Televiziune ca la ușa cortului

0

Dorin Cioaba si Daniel CioabaRegele internațional al țiganilor cu doi de r s-a exprimat public în câteva cuvinte uzuale semănând cu limba română, pentru că a reușit, cardind ceva despre înființarea unei televiziuni românești cu specific romanesc, care să li spunî la lumi problemili di la țâganii cari sunt.

Postul nu se va numi nici Mangleala TV, nici Șucar TV, ci IRU TV, adecă dupe numili di la International Romani Hunion, organizaţie a cărui bulibașă să este Dorin Cioabă. O televiziune prin satelitul de pe cer cu sediul central la București.

El însuși, majestatea sa internațional-mondială, va avea un talk-show politic intetulat ”Ca la uşa cortului”, ezact!, pentru ca să păstreze speficul. Și astea toate pentru ca să să promoveze părțile țigănești bune, precum muzica și dansul. „Părţile noastre bune niciodată nu se promovează. Facem noi rău, comunitatea, să zicem aşa, dar nu suntem toţi infractori”, dixit rex Cioabă.

Cu televizorul, romii vor să-şi promoveze educaţia şi tradiţiile lor, prin emisiuni creştine, educaţionale, politice sau de ştiri.

Dacă va fi autentic țigănească, această televiziune va pune probleme, dar nu pentru comunitatea țigănească, pentru care este o inițiativă bună, într-adevăr, nici pentru români, care pot vedea astfel țiganii ”la lucru”, de data asta altfel decât cum îi cunosc. Problema va fi pentru celelalte televiziuni, pentru televiziunile ”românești”, care vor avea astfel un grad de comparație valid, cel mai valabil, la țigănia pe care o promovează. Și se va întâmpla astfel încât să fie clar demonstrat că multe televiziuni românești promovează țigănia mai mult decât cea țigănească, sunt mai țigănești decât cea țigănească…

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.