Poporul român este pe cale de dispariție

0

România este pe cale de dispariţie din punct de vedere etnic. Cei doi factori ai comprimării poporului român până la dispariţie sunt următoarele: natalitatea scăzută la extrem şi emigraţia economică.

Noi cercetări scot în evidenţă dispariţia poporului român în viitorii ani, fără ca clasa politică, guvernanţii sau elita intelectuală a ţării să facă nimic ca să prevină dezastrul demografic. Situaţia dezastruoasă a demografiei româneşti e acceptată cu o senitate guvernamentală şi socială sub forma unei schizofrenii senile. În mod oficial, anul 2013 a avut cele mai puţine naşteri de când s-a înfiinţat România ca stat modern. Nici pentru anul 2014 sociologii nu au speranțe mai mari și se așteaptă la al 22-lea an consecutiv de scădere demografică. La fiecare două minute și 15 secunde, un locuitor al țării noastre moare. Şi deşi declinul demografic este aşteptat ca o certitudine şi în 2014, se pare că speranța de viață va crește totuși în 2014 cu trei-patru luni.

„O societate nu poate să se dezvolte nici datorită drumurilor, nici datorită canalizării, nici datorită achiției de bunuri, se dezvoltă doar prin copii, prin volumul populației, prin forța de muncă. România pierde în fiecare an un oraș de dimensiuni medii, de 30.000 de locuitori”, a declarat Ana Bulai, sociolog. Potrivit specialiștilor, dacă ritmul se menține, în 15 ani, populația României va ajunge la nivelul din 1946, adică la 16 milioane.

Din datele furnizate de Institutul Național de Statistică reiese că, în 2014, va fi o înmormântare la fiecare două minute, o nuntă la fiecare 4 minute și 15 secunde și un divorț la fiecare 15 minute și 45 de secunde.

Natalitatea la ţigani, de 2,5 ori mai mare decat la români

„Având în vedere că rata divorţurilor într-adevăr a crescut, foarte multe femei nu se mai bazează pe partener sau pe familie atunci când vine vorba de un copil şi doresc ele să aibă puterea financiară și capacitatea de a îngriji acel copil”, a declarat Bogdana Bursuc, psiholog.

Potrivit cifrelor, în 2014, din trei gravide, două vor naște și una va avorta, astfel încât, conform statisticii din România, va fi o naştere la fiecare 2 minute și 40 de secunde şi un avort la fiecare 5 minute şi 15 secunde. „Copilul este o sursă de sărăcie în societatea modernă. În România, într-o foarte mare măsură, atâta vreme cât un copil te costă pe an mai mult decât bugetul mediu al familiei. Pentru o familie, ca să aibă o decizie raţională, trebuie să aibă un venit mult peste mediu, dublu peste mediu”, a declarat sociologul Ana Bulai.

Vinovaţii principali sunt guvernele post-decembriste, care nu au dus o politică de încurajare a natalităţii. Niciun guvern nu a venit cu un pachet de măsuri de a încuraja ca familiile de români să procreeze prunci. Alocaţia pentru un copil este derizorie, iar îndemnizaţiile de mame au fost tăiate pentru a se da banii la clientela politică flămândă şi coruptă. Toate guvernele nu au luat măsuri economice pentru reducerea şomajului, dezvoltarea industrială şi înfiinţarea de noi locuri de muncă pentru a se reduce emigraţia economică care a dus la dispariţia a trei milioane de români după 1990 peste graniţe, lovind brutal piaţa muncii şi consumul. S-a dovedit că o ţară care are o demografie negativă, simultan va avea şi o scădere a economiei, cum e România. Ţările cu creştere demografică, ca Brazilia, Australia, India, China, Rusia sau Canada, au indubitabil şi creştere economică.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a dat seama de acest lucru şi a încurajat printr-un pachet legislativ şi economic ca ruşii să procreeze. Astfel, Rusia, după 20 de ani, are un spor demografic pozitiv ce a dus la o creştere a economiei. În schimb în România clasa politică coruptă şi guvernanţii nu au nicio viziune economică şi socială, văzându-şi strict interesele mercantile de îmbogăţire imediată în dauna poporului. De 20 de ani niciun deputat sau senator român nu a venit în parlament cu un pachet legislativ de încurajare a natalităţii românilor pentru a nu dispărea ca popor în următorii 50 de ani, locul României să nu fie înlocuit de Rromânia, iar ţiganii să fie etnici majoritari. Pe de altă parte o vină substanţială o au şi românii însăşi, nu numai guvernanţii venali, pentru că, deşi numeroase familii au confortul cuvenit, nu fac mai mult de un copil. În loc să facă copii, românii preferă o mobilă sau un televizor nou în casă şi o excursie la plaja mărilor calde. Un confort material egoist caracterizează numeroase familii de români, care în egocentrismul lor nu renunţă la beneficiile unei vieţi îmbelşugate şi cu numeroase călătorii, pe care venirea unui copil pe lume l-ar atenua sau incomoda. Şi BOR greşeşte că nu obligă familiile de preoţi ortodocşi să fie un exemplu creştin pentru enoriaşi, să procreeze doi-trei copii, ci mai nou preotesele pentru a trăi bine, în lux şi fără griji, nu nasc mai mult de un copil. Patriarhia are mijloacele administrative legale ca măcar familiile de preoţi să fie un exemplu de creştere a natalităţii românilor. Dacă nu se i-au urgent măsuri pe cale guvernamentală, parlamentară şi religioasă pentru revenirea sporului pozitiv al natalităţii, poporul român va dispărea de pe harta Europei în circa 50 de ani, conform cercetărilor sociologice.

Preluare: napocanews.ro / Autor: Ionuţ Ţene

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.