Singura bogăție: pământul

2

Potrivit unui studiu al companiei British Petroleum, județul cel mai bogat în resurse naturale este Bihor, cu 22 de tipuri de exploatări, iar cel mai puțin înzestrat este Vasluiul, din subsolurile căruia se scoate doar argilă comună.

Studiu efectuat în România de compania British Petroleum arată că județul cel mai înzestrat în resurse minerale este Bihor, cu 22 de tipuri de exploatări (printre care ape minerale plate, minereu de molibden, minereuri polimetalice și auro-argintifere). Urmează Hunedoara, județ în care se exploatează 21 de tipuri de resurse naturale, Cluj, care are 15 feluri de resurse minerale (printre care nisip silicios, gips, ape minerale terapeutice, andezit industrial și de construcții).

La polul opus se află, ați ghicit, județul Vaslui, din subsolurile căruia se scoate doar argilă comună, precedat de Vrancea, Călărași și Dolj, care exploatează nisip și pietriș.

Același studiu arată că rezervele de gaze naturale ale României mai ajung pentru doar nouă ani, iar cele de petrol – 19 ani. Pe terminate sunt și rezervele de cărbune, care în nouă ani nu vor mai exista. Totodată, rezervele de gaze de șist sunt estimate la 1.444 de miliarde de metri cubi, țara noastră ocupând locul al treilea în UE, după Polonia (4.190 de miliarde de metri cubi) și Franța (3.879 de miliarde de metri cubi), însă posibilitatea de extragere a acestora este doar presupusă până nu se finalizează activitatea de explorare.

România are în exploatare în prezent aproape 80 de tipuri de resurse minerale, de la alabastru, ape geotermale și naturale, până la minereuri auro-argintifere, cuarț, calcar, marmură, lignit și minereuri de molibden și uraniu. 

În cele din urmă, pământul rămâne singura bogăție naturală pe care România poate conta, iar în condițiile în care aceasta este înstrăinat într-o proporție care a început să devină copleșitoare… Este ușor de bănuit pe ce se va mai baza economia românească. Pe investitorii străini, care vor veni să exploateze pentru a repatria profiturile și pe forța de muncă, care va continua să rămâna una extrem de ieftină.

Loading...
loading...

2 COMENTARII

  1. Stati linistiti, sintem tatiu sa o foloseasca, tara cu cele mai bogate resurse minerale, unele inca nedescoperite. Metalele rare din minereurile aurifere, carbunele inferios si gazele de mare adincime inca nici n-au fost inventariate toate. Dar cea mai mare resursa a noastra este inepuizabila: prostia in toate formele ei … Strainii stiu sa se foloseasca de ea si o vor exploata la maximum si pe viitor !!!

  2. Eu unu nus linistit, și chiar sunt toate resursele descoperite în această țară datorita trădătorilor din perioada comunista care au înaintat prădătorilor care au năvălit peste acest pământ Sfânt păzit cu sângele martirilor, și ăștia de la anonimus mmm miroasă a un pic de trădători și mai duceți va in căcat postați astfel de aberații de la o firma engleza de petrol :)) da de unde pula mea știu englezii ce resurse avem noi, va zic eu unde sunt resursele noastre și care sunt cele mai valoroase din lume:, sunt exploatate de jidani cu firme fantomă canadiene americane etc.. așa că documentativa ăștia care vă dați români sau daca nu sunteți marș de unde ați venit și nu mai dați informații false

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.