Un site neinspirat

0

Locuitorii orașului Negrești își manifestă dorința de a-și da afară primarul chiar pe site-ul primăriei într-un fel de ”democrație online”, dar numai online. Este vorba despre un sondaj de opinie în care sunt întrebați dacă schimbarea primarului ar fi benefică pentru oraș. Un motiv ar putea fi averea primarului orașului care candidează la cea mai săracă localitate urbană din țară, declarația de avere a acestuia fiind cel mai accesat document de pe site. Un alt motiv, mai realist, ar fi că nimic nu s-a schimbat în situația acestui oraș de la ultimele alegeri, cele din 2012.

Primăria orașului Negrești din județul Vaslui și-a făcut site în 2011, pe când un primar îl schimba pe altul. Ca orice site al administrației publice locale, portalul primăriei din Negrești se străduiește să adune informații importante pentru locuitori și se bucură de o oarecare audiență.

Cea mai neinspirată alegere pentru site, sau pentru noul primar ales în 2012, este însă o altă numărătoare, și anume cea a sondajului de opinie care întreabă cetățenii din Negrești: „Credeți că schimbarea primarului va fi benefică orașului Negrești?”. De abia ales în funcție, primarul PSD Vasile Voicu trebuie dat afară. Cel puțin asta este opinia negreștenilor: din cei 177 de votanți, câția avea site-ul la sfârșitul lui ianuarie 2013, 59,9% au spus „Da”, 29,9% – „Nu” și 10,2% – „Nu știu”. Primul vot datează din iulie 2012, imediat după alegerile locale, astfel că s-ar putea referi la fostul primar, pedelistul Ioan Cozma, dar ultimul vot este de pe 25 ianuarie 2014, și nu se mai poate referi la Cozma, așadar.

Site-ul primăriei mai are o rubrică interesantă, „cele mai descărcate”, cele mai accesate și salvate documente de pe site. Ce stârnește cel mai mult interes negreștenilor este averea primarului, „declarația de avere și interese a primarului Voicu” fiind cel mai descărcat document. Este urmat de declarația de avere și interese a viceprimarului Radu Moroșanu.

Averile șefilor, curiozitatea negreștenilor

Și negreștenii au ce citi, într-adevăr. Din declarația primarului pot afla că Voicu nu împărtășește câtuși de puțin soarta celor care au fost declarați în nenumărtate rânduri ca locuitori ai celui mai sărac oraș din România. Vasile Voicu are o casă de 180 de metri pătrați, un apartament, câteva hectare bune de pământ, două mașini și bijuterii de 5.500 de euro, pe care le poartă soția probabil atunci când merge să-și ștanțeze carnetul de șomaj. Pentru că, da, primarul Negreștiului are și el o soție șomeră, bietul om, ceva inevitabil în Negrești, până la urmă. Din indemnizația de șomaj soția lui Voicu a încasat anul trecut 5.000 de lei noi, primarul încasând 25 de mii de lei noi ca salariu de la societatea a cărui acționar este.

Viceprimarul Radu Moroșanu are numai un apartament, un teren de 1,2 hectare, o mașină Opel Astra și… o soție, Anca Moroșanu, care a câștigat mai mult decât el anul trecut, 24 de mii de lei noi, în comparație cu 22 de mii, cât a încasat viceprimarul ca director comercial al Mecano Fus SA.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.