Slujba de ședință a consiliului locului

0

Preoti dansandUn popă de prin județul Bihor câștigă primăria de prin 2000 fără să aibă nevoie de campanie electorală, ci numai cuvântul lui Dumnezeu și ceva interes adevărat pentru comunitate. Alegerile au rămas ca o formalitate, o prejudecată democratică.  

Părințelul s-a dedat cu mare aplomb la cele lumești, câștigând laicul post de primar mandat de mandat, fără odihnă, nici în al șaptelea an și nici în al paișpelea. Dacă mai înainte vreme popii combinau cu mare talent cele două domenii, care nu sunt chiar atât de deosebite, fie vorba între noi, de câțiva ani, Patriarhia nu îi mai lasă pe sfinții părinței să se înfrupte și din fondurile administrative și i-a pus să-și vadă de parohii și să treacă pe profit. În consecință, toți parohii au trebuit să aleagă între a-l sluji pe Doamne-Doamne și a se sluji pe sine la primărie, și poate și pe oameni. Grea alegere, s-ar crede. Dar noi zicem că părințeii nu s-au lăsat atât de grabnic de cele sfinte.

Iată, prin urmare, cam cum arăta ședințele de consiliu local:

Popa-primar: Înălțăm rugăciuni de mulțumire către Bunul Dumnezeu și drept-credincioșii alegători că ne-au învrednicit să ne întrupăm la această ședință de constituire a vremelnicului consiliului locului cu mine ca primar și mare duhovnic. Se continuă astfel șirul sfinților, mai puțin sfinților și nesfinților primari care au păstorit aceste ținuturi, fie iertate păcatele lor cu mare mila DNA-ului cel atoateștiutor și fără de prihană.

Pentru a ne cinsti atribuțiile și a ne arăta vrednicia, ne-am înfățișat astăzi, înconjurați de dragostea și încrederea electoratului, pentru a valida consilierii în noua lor muncă, care trebuie să giuruiască în fața consiliului și a lui Dumnezeu prea-sfântul abținerea de la păcatele cele cu voie și ascultarea de porunci, adică legi. În acest chip, voim a trăi întru adevărul cel mare tălmăcit de Sfântul Apostol Pavel, care a spus „dacă un mădular este cinstit, toate mădularele se bucură împreună” (I Corinteni 12, 26).

Viceprimarul: Mmm. Să spunem… Amin!

Popa-primar: Din citirea gramatei BEC-ului ați luat aminte că, potrivit pravilelor electoricești, prea-cinstitul popor din comuna noastră a ales în cu har, la anul 2014 după Hristosu, pe mine ca primar și pe voi ca țiitori de locuri în sfântul consiliu. Cu dreptate este a aduce cuvânt de mulțumire lor pentru toate cele rânduite cu atâta înțelepciune în obștea credincioșilor drept-măritori din aceste părți, care și-au dobândit arhipăstorul lor duhovnicesc și lumesc.

Din vistieria cea mântuitoare a bugetului local, la care slujim și ne închinăm cu toții, formăm „un singur trup”, după cum ne învață Sfântul Apostol Pavel, ne vom încredința cu încredințare sfântă, salarii și comisioane, potrivit aceluiași cuvânt insuflat de Duhul Sfânt.

Viceprimarul: Doamne miluiește-ne pe noi, păcătoșii, după mare mila ta și după încasările la buget, respectiv!

Popa-primar: Ca fii ai acestei comune, ca slujitori și credincioși ai săi, mărturisim cu toată tăria sufletului nostru acest adevăr de credință al administrației locale, această unitate în credința noastră că cine împarte e rânduit de la Carte parte a-și face. Mărturisim aceste sfinte adevăruri trăite de moșii și strămoșii noștri.

Iată, iubiții mei consilieri, în această Primărie ne vom naște averile „din apă și din Duh” (Ioan 3,5), în ea ne străduim să pășim pe drumul pricopselii prin împărtășirea cu Sfintele și de viață dătătoarele Taine ale vidului legislativ și ale legilor strâmbe.

Prin râvna noastră către bogății, rânduită de predecesorii noștri, prin statornicirea în dreapta credință a tuturor primarilor, prin credința noastră lucrătoare și prin evlavia noastră curată în fața banului, suntem fericiți a ne ști dregătorii acestei așezări binecuvântată care are a ne oferi ofranda cea ziditoare de vile.

Viceprimarul: Amin și aleluia!

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.