Ucraina: după revoluție, judecata

0

Protestatarii târăsc în Euromaidan un presupus lunetist care ar fi responsabil pentru împușcarea unor oameni din stradă.

Ucrainenii din Piaţa Independenţei, scena așa-numitului „Euromaidan” al sfâșitului lui 2013 și începutului lui 2014, au preluat controlul asupra mai multor clădiri din care lunetiştii au tras spre stradă cu câteva zile în urmă. În interior au găsit și capturat cel puțin un presupus lunetist, pe care l-au târât în „Euromaidan” și l-au pedepsit pentru faptele sale. I-au administrat o bună porție de „justiție a străzii”. Procedeu care a funcționat din plin și în timpul Revoluției Române din 1989, de multe ori vinovații nefiind bine găsiți. În orice caz, vinovații principali vor scăpa de orice justiție, ca întotdeauna, acoperiți de considerente înalte, politice și geostrategice.

La sfârșitul protestelor de pe „Euromaidan”, protestatarii au preluat controlul asupra mai multor clădiri centrale, printre care și palatului prezidenţial, din care s-a tras pe 18 și 19 februarie 2014, cele mai sângeroase zile de la izbucnirea protestelor, la jumătatea lunii noiembrie 2013.

După ce au luat în stăpânire aceste clădiri ale administrației centrale, protestatarii au adus în Piața Independenței, în mijlocul „Euromandanului”, un bărbat despre care au crezut că ar fi unul dintre lunetiștii care au deschis focul asupra celor din piață.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.