„În 20 de ani nu va mai exista stat român cu autoritate”

3

Dinu-Giurescu„Dacă statul român îşi va păstra acelaşi conformism în Europa, în 20 de ani România riscă să nu mai aibă autoritate, crede istoricul şi academicianul Dinu C. Giurescu.

Poate să devină orice vecin o ameninţare dacă noi ne comportăm ca nişte oameni care ne scuzăm tot timpul. Dacă eu declar că voi urma cu fidelitate numai soluţiile pe care Europa mi le oferă, înseamnă că eu nu am o identitate a mea şi nu întrevăd ce se întâmplă cu acţiunea directă asupra României. Cu cât suntem slabi, cu atât vom fi mai loviţi. Ori, în ultimii ani, nu am făcut decât să încasăm. Nu se poate. E vorba de conformism, pur şi simplu. Ce mentalitate e asta? “Să nu îi supăr pe europeni”. Ba da, îi supăr, pentru că mă doare pe mine, mă simt ameninţat şi atunci trebuie să le ridic problemele aşa cum sunt. Dacă nu ai voinţa asta de a te apăra şi eşti mereu un soldat credincios al altuia, atunci asta ni se întâmplă. Dacă meregem tot aşa, eu nu exagerez, în 20 de ani nu va mai exista stat român cu autoritate” – Dinu C. Giurescu.

„Discutam cu un ardelean zilele trecute şi zicea că la ei, în Turda şi Cluj, lucrurile nu sunt aşa dramatice, cum ni se par nouă. Spunea că s-au obişnuit unii cu ceilalţi şi caută să trăiască mai departe aşa cum au făcut-o. Tot el a recunoscut că anumiţi oameni politici caută să exploateze, să îi întărâte pe unii împotriva celorlalţi. E un joc periculos pe care îl fac extremiştii. Sigur că apreciez faptul că Kelemen Hunor, în numele UDRM, s-a declarat împotriva unor asemenea aţâţări ale spiritelor. Dar nu e mai puţin adevărat că lozinca autonomiei se joacă pe 20 şi ceva de ani şi e mereu pusă în faţă. Recunosc că de fiecare dată a fost atacat articolul 1 din Constituţie – România stat unitar, naţional, indivizibil. Asta supără” – Dinu C. Giurescu.

„Totuşi am început şi eu să fiu uneori neliniştit de pasivitatea pe care statul român o manifestă faţă de aceşti extremişti şi radicali. Nu se poate să îmi dai mereu şuturi şi eu să nu reacţionez, de frică sau de temere sau de bănuiala că s-ar putea să provoace o reacţie şi mai mare. Cu cât accepţi mai mutle lovituri, cu atâta te crede mai slab. Nu e bine. S-a strigat “Opincari, duceţi-vă acasă!”. S-a strigat la Târgu Mureş. Au azvârlit în forţele de ordine. Trebuie arătat oamenilor că aici există o autoritate a statului şi nu se pot juca aşa”

Dinu C. Giurescu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

3 COMENTARII

 1. statul roman deja nu mai are autoritate de nici un fel, mafiota, terorista si nicidecum de drept. Pe mine nu ma controleaza desi au incercat folosind sistemul judiciar si psihiatria ca arme de represiune, si instigand un interlop sa ma omoare:

  http://militia.freeforums.net/…/procuror-mihaila…

  Desigur, mi-au distrus viata, rau pot face orice prosti cu care sunt puscariile pline, inclusiv din randul magistratilor care se cred prosti mai smecheri, dar autoritate si putere dictatoriala absoluta n-au si de aceea savarsesc abuzuri ca sa oprime in primul rand libertatea psihica si morala a victimelor lor, ori incercarea de a dicta nu e reusita de a dicta, primul semn ca nu au autoritate absoluta. Au putere sa faca rau, autoritate nu. Sunt ratati si ca oameni si ca dictatori si ca mafioti
  procuror Mihaila Paul urmarit penal pentru fapte de coruptie | Forum
  Asta inseamna sa fii mafiot, sa faci studii anticoruptie la Varsovia, si sa fii urmarit penal de Directia Nationala Anticoruptie, pentru infractiuni flagrante de coruptie UPDATE 25.10.2016 Am
  MILITIA.FREEFORUMS.NET

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.