PNL Iași a ieșit, de nevoie, din „logica meschină a vânzării și cumpărării de funcții”

0

„PSD să iasă din logica meschină a vânzării şi cumpărării de funcţii la nivel local”, spun liberalii ieșeni, printr-o… logică de autocondamnare.

Doar pierderea funcțiilor le-a cauzat cea mai mare supărarea și rostirea unui mare adevăr, din care se înțelege că tocmai aceste funcții sunt cele care au împiedicat rostirea lui până atunci.

După ce au pierdut funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Iași, liberalii ieșeni au înfierat „logica meschină a vânzării și cumpărării de funcții la nivel local”. Nu înainte. Înainte nu observau această logică meschină nici măcar la ei, care au câștigat funcții în urma târguielilor politice cu PSD.

La mijlocul lui martie 2014, Delegaţia Permanentă a PNL Iaşi a adoptat o rezoluţie ipocrită în care acuză PSD că a iniţiat războiul politic împotriva proiectelor judeţului şi ale PNL.

Prin schimbarea vicepreşedintelui liberal al Consiliului Județean, „PSD şi-a bătut joc de toate promisiunile USL”, au spus liberalii ieşeni.

Tot acesta este momentul în care liberalii au devenit extrem de preocupați de soarta Iașiului.

Iașiul avea nevoie de o voce parlamentară „viguroasă şi concertată”, însă „PSD a ales calea facilă a neimplicării”, se mai arată în rezoluție.

„Ieşenii sunt cei care pierd prin decizia PSD de a genera acest război. Iaşiul are nevoie de dezvoltare, investiţii, salarii mai mari, locuri de muncă şi stabilitate politică. Delegaţia Permanentă a PNL Iaşi condamnă hotărât decizia PSD de a începe războiul politic şi de a întoarce Iaşiul în perioada 2008-2012, când, într-o atmosferă de conflict perpetuu, şi-a putut masca lipsa de realizări pentru acest oraş. Aşteptăm ca PSD să iasă din logica meschină a vânzării şi cumpărării de funcţii la nivel local şi, în spiritul USL, să sprijine proiectele pe care ni le-am asumat în faţa ieşenilor”.

PNL a mai susţinut şi faptul că, la Iaşi, PDL a devenit „remorca PSD”, o soluţie „imorală” a politicii locale, bazată pe „negoţul de funcţii şi avantaje individuale”. „Nu mai există niciun motiv pentru oamenii care votează dreapta să voteze PDL, pentru că acest partid s-a predat cu funcţii şi bagaje la PSD”, au grijă liberalii să spună, pentru a câștiga funcții și bagaje de la „oamenii care votează dreapta” în viitor.

Bineînețeles că liberalii ieșeni au dreptate și bineînțeles că până la acest moment au făcut același lucru, sacrificând, pe lângă rostirea acestui adevăr, și soarta județului, în același spirit, al USL, într-adevăr, care este același cu cel al oricărui partid, și a constat tocmai în „negoțul de funcții și avantaje individuale”.

Ce s-a întâmplat, lucru care a lezat ”conștiința” liberalilor, a fost că vicepreşedintele PNL al Consiliului Județean Iași, Victor Chirilă, a fost înlocuit din funcţie, în locul lui fiind ales liderul PPDD Iaşi, Alin Aivănoaei. Restul de demagogie!

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.