Deputat, moralist, vedetă porno și moralist

0

Ionel ArseneUn model de politician român apare la începutul lunii martie 2014 într-o înregistrare video în timp ce întreținere relații intime cu o tânără. Este vorba despre respectabilul și reprezentativul deputat Ionel Arsene, președintele PSD Neamţ, pe care un filmuleț difuzat de EST TV îl înfățișează electoratului gol pușcă în timp ce întreține relații sexuale cu o tânără ce ar putea să-i fie fiică.

Aceștia sunt politicienii noștri de astăzi, dar nu numai acest comportament este ceea ce îi definește, pentru că fără tupeu nu ar fi nimic. Deputatul nu are nimic de explicat în fața publicului, și de ce ar face-o atunci când poate pune totul pe minunile tehnicii, dar mai ales pe faptele adversarilor. El spune că ar fi vorba despre un trucaj video. Bineînțeles că este o înregistrare veritabilă. El spune că adversarii l-ar discredita astfel, și bineînțeles că ar putea fi așa, numai că deputatul nostru cunoaște, precum toți colegii săi, ”metodologia” unui scandal. Unde se poate pierde cel mai bine adevărul și acuzațiile dacă nu în apelul la manevrele necurate ale adversarilor, fie că e vorba despre cazuri penale, morale sau orice situație legată de imagine? El știe unde se pierde adevărul și unde dispare orice rigoare: în noianul analizelor politice de ocazie, în haosul întreținut de mass-media în legătură cu orice subiect și mai ales în părtinirea și partipriul tuturor împotriva tuturor, care îl vor face pe deputat și colegi să arate ”clar” că singurii care susțin vinovăția sa sunt opozanții, așadar…

Cine va continua să susțină lipsa de moralitate a respectivului nu este decât un presupus adversar, iar logica aceasta va deveni obligatorie și pentru ceilalți, pentru toți. Adevărul în astfel de scandaluri nu are de jucat niciun rol, e de un relativism absolut.

Apoi mai este uitarea și un public, în marea majoritate a sa, atât de simplu și atât de insensibil la coruția morală. Amintiți-vă, dacă puteți, cazurile lui Robert Negoiță sau Sorin Roșca Stănescu, politicieni respectabili și apreciați, care au dat în public măsura corupției lor morale. Și nu s-a întâmplat nimic, din simplu motiv că această corupție morală, alături de ignoranța celor mulți, este solul fertil pe care își duce existența sistemul.

Așadar și Ionel Arsene știe că și acest comportament moral se va pierde acolo unde s-au pierdut și valoarea principiilor despre care nu încetează să vorbească.

Publicul nu va înțelege nimic, ca să-l poată judeca, presa va înțelege ce va dori patronatul sau ultimul client, iar colegii de partid și superiorii ar putea cel mult să-l felicite sau să-l invidieze.

În mail-ul său, cel care a trimis înregistrarea către postul de televiziune amintit spune că fata care apare în compania deputatului este minoră. „Se înregistrează singur fără nicio jenă”, mai spune expeditorul. „Acesta este modelul politicianului din România”, e concluzia lui.

Ionel Arseni însă, un individ extrem de moral și înainte, nu poate decât să folosească momentul pentru a da lecții de moralitate… Pentru că viața politică a României nu este astăzi decât o ironie murdară la adresa ideilor de personalitate și valoare umană, de principii și de bun simț.

„Condamn modul mizerabil în care s-a încercat discreditarea mea și a activității mele. Folosirea unor astfel de mijloace arată că, pentru unii dintre adversarii mei, obiceiurile vechi nu dispar niciodată. Calomnia și minciuna sunt instrumente care arată slăbiciunea celor care au ales să le utilizeze. Fără argumente reale și solide, unii dintre adversarii mei politici, din disperare, au ajuns să folosească trucaje video în încercarea de a-mi păta imaginea publică. Doresc să le transmit un mesaj foarte clar: nu mă voi lăsa intimidat de nimeni! Am încredere în ceea ce fac în slujba cetățenilor, ca reprezentant în Parlament al județului Neamț, și în deciziile mele în calitate de președinte al unei organizații de partid. Voi lupta întotdeauna împotriva celor ca ei, cei care nu au curaj să iasă public și să lupte cu argumente, dar aleg să o facă mizerabil, prin atacuri josnice și lipsite de onoare.

Este regretabilă implicarea a două instituții de presă în această acțiune de discreditare. Sunt un susținător al libertății presei, dar cred cu tărie că jurnaliștii trebuie să fie responsabili pentru acțiunile lor în fața opiniei publice. Nu au voie să se joace cu destinele oamenilor! Nu au voie să permită să fie folosiți în asemenea acțiuni îndreptate împotriva unor persoane. Rolul presei este de a informa oamenii, nu de a distruge vieți pentru patronii de presă sau alți beneficiari. De aceea, voi folosi toate mijloacele legale pentru a aduce în fața justiției pe cei implicați în atacul abject la adresa mea. Cei responsabili trebuie să dea socoteală pentru acțiunile lor și sper ca această situație să devină un exemplu pentru aceia care vor mai încerca pe viitor să facă astfel de gesturi condamnabile.

Sunt soțul unei femei minunate și tatăl unui copil extraordinar. Regret profund că numele meu a fost implicat într-o asemenea acțiune calomnioasă. Timpul petrecut în politică m-a învățat că te poți aștepta la orice, dar familia nu trebuie să sufere din cauza celor fără onoare și rușine care au putut gândi un asemenea atac la adresa mea. Și sunt convins că, la fel ca mine, nemțenii își prețuiesc familiile și pe cei dragi și vor fi alături de mine pe parcursul acestor evenimente. Pentru că cei care au făcut așa ceva sunt în stare de orice. Ieri am fost eu, mâine poate fi altcineva care le stă în cale. Nu trebuie să le mai permitem să ne polueze spațiul public cu ura lor, cu lipsa lor de onoare și de moralitate. Pentru binele nostru și pentru valorile care ar trebui să guverneze viețile noastre, ale tuturor” – Ionel Arseni.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.