Împrumutatorul

0

Sergiu Constantin VizitiuDeputatul ales în colegiul electoral Murgeni din județul Vaslui Sergiu Vizitiu este al treilea parlamentar în ordinea împrumuturilor pe care le-a acordat familiei și celor apropiați. Parlamentarul fantomatic, fără nicio legătură cu locurile în care a fost ales nici înainte de alegeri, nici după, dar unul dintre barosanii de Vaslui, s-a ales tocmai datorită disponibilităților financiare.

Vizitiu a dat prietenilor și unor firme 1,6 milioane de euro, dar are de unde, pentru că a încheiat contracte cu statul de aproape 10 milioane de euro, mai ales după ce a plecat de la PDL pentru a se alătura puterii.

Pentru prea puțini vasluieni numele Sergiu Vizitiu are vreo rezonanță anume, fie ei chiar alegători de-ai deputatului din colegiul electoral ”uninominal” Murgeni. Și mai puțini vasluieni știu că deputatul propus drept candidat de PDL în alegeri din 2012 nu a rezistat prea mult în opoziție, iar la doar un an de la alegeri făcea parte deja din grupul parlamentar al UNPR. Este dovedit faptul că tocmai prin această „mișcare” deputatul de Murgeni a ajuns să aibă contracte cu statul în valoare de aproape 10 milioane de euro.

Dar Sergiu Vizitiu nu este zgârcit, ci oferă. Nu oferă niciun fel de preocupare și activitate pentru electoratul propriu, pentru funcția de reprezentare, dar în zona financiară este foarte activ. Foarte probabil că acesta a fost și motivul real pentru care și-a dorit și funcția respectivă.

Într-o analiză făcută de ziariștii de la cotidianul Gândul, deputatul de Murgeni se clasează pe poziția a treia în rândul parlamentarilor care au oferit în 2013 cele mai mari împrumuturi rudelor, cunoscuților sau partenerilor de afaceri. Ales într-unul dintre cele mai sărace colegii electorale din țară, pe Viziteu în dau, literalmente, banii afară din casă.

Deputatul UNPR Sergiu Constantin Vizitiu a trecut în declarația de avere că a împrumutat 1,6 milioane de euro către companii și persoane private. Unele companii împrumutrate, precum Huge Construct, Urbis Design, Alma Trust Construct sunt deținute chiar de el. După cum a explicat, unor oameni de afaceri precum Liviu Balanici și Mihai Tibucanu le-a acordat împrumuturi din prietenie.

În declarația sa de avere parlamentarul vasluian a menționat 11 terenuri, 13 case și două spații comerciale. În declarația de interese Sergiu Vizitiu a menționat că firmele sale au avut 18 contracte publice în valoare totală de aproape 10 milioane de euro.

«Cooperativa de Credit Casa Poporului», astfel și-au intitulat materialul de presă ziariști de la Gândul, articol în care au evidențiat că senatorii și deputații români au au acordat împrumuturi de 114 milioane euro „pe persoană fizică”.

Așa cum rezultă din această analiză a “activității” parlamentarilor, unul din cinci parlamentari și-a împrumutat rudele, prietenii sau firme private, „creditele” pe care cei 77 de deputați și 45 de senatori le-au acordat ridicându-se la 114,7 milioane euro. Mia mult decât reușește să împrumute o importantă bancă din România în decursul unui an.

În top conduce deputatul PSD Sebastian Ghiță, care a acordat un împrumut de 90 de milioane euro.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.