„România trăiește aceleași timpuri ca cei din anii ’35-’45”

2


Romania anii 30„România trăiește aceleași timpuri ca cei din anii ’35-’40. Partidele au devastat și împărțit țara, au au adus o democrație care a fost prost înțeleasă și aplicată. Se fură, cu acte în regulă, corupție, minciuni și același spirit de deturnare a atenției opiniei publice de la adevăratele probleme ale țării. Nu a venit nici un partid și nici un lider cu un program ferm, care să repună Romania pe un drum ascendent? Pentru că este o cloacă politică în care toți, indiferent de culoarea politică, sunt implicați și ramificați ca o caracatiță imensă pe trupul României!

Să ne aducem aminte că, februarie ’38, când noua constituție modificată a dispus interzicerea partidelor politice, a venit tot pe fondul degrigoladei morale și economice a țării! Regele Carol al ll-lea a luat această măsură pentru a contacara situația de conflict dintre partide, corupția și minciuna din viața economică. Să nu uităm că tocmai acel an, 1938, a fost dat ca exemplu de maxim economic, în care așa-zisa dictatură regală, s-a dovedit eficientă.

Acum ne este teamă dacă s-ar proceda la fel, pe considerentul că nu ne dă voie Europa, dar cum de am ajuns să nu mai avem aviație de vânătoare și să ne asigure alții spațiul aerian? Cât de proști și de naivi putem fi? Mai crede cineva în promisiunile euroatlantice? Și în anii ’40 ne-am culcat pe garanția anglo-franceză și pe mica Antantă, și ne-a ajutat cu ceva? Rușii ne-au luat prin ultimatum Basarabia, în 22 iunie 40, Ungaria ne-a luat o parte din Ardeal, 30 august, bulgarii ne-au lat Cadrilaterul și sârbii ar fi vrut și ei Banatul! Oare nu învățăm nimic? Avem exemplul Ucrainei, Rusia nu a ținut cont de nimic și a luat Crimeea de la ucraineni! Credeți că v-a ține cont de sancțiunile economice? Dimpotrivă, Rusia a arătat că deține puterea în această parte a Europei și că poate face jocurile după cum vrea, la fel cum a făcut și Hitler în anul 1939 cu Polonia, cu regiunea sudetă din fosta Cehoslovacie, cu invadarea și ocuparea Austriei! România ar trebuie să treacă la o militarizare care să ne asigure independența militară, să dețină tehnică și aparatură proprie performantă, fără să fie nevoie de foarte multe importuri. România putea produce tancuri, avioane, tehnică de radiotelecomunicații și armament ușor sau greu, muniție, și tot ce ține de apărarea unei țări! S-au tăiat câte puțin în fiecare an din bugetul apărării, și acum suntem tributari importului de tehnică din afară! Cineva a încasat comisioane grase pentru a facilita aceste importuri, în loc să se producă la noi!”

Costel Dragan (ne-a scris pe rețeaua Facebook

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.