Adevărata alegere

2

Mesaj electoral al JobbikÎn campania pentru alegerile europarlamentare din 2014 naționaliștii unguri din partidul Jobbik au propus o adevărată temă de meditaţie plecând doar de la alăturarea a două imagini, una legată de un eveniment din teribila şi tumultoasa actualitate a Uniunii Europene, cu tot cu promovarea propagandistică a ”valorilor” sale, şi o alta cu trimitere către trecutul mult mai cuminte şi aşezat al Ungariei, ca al oricărui alt stat european.

Rezumată succint alegerea este următoarea: între femeia cu barbă, reprezentativă astăzi mai bine decât oricând pentru ”valorile europene”, şi femeia tradiţională, reprezentativă pentru toate timpurile, numai pentru cele moderne nu. Bineînţeles că imaginea este una mai mult decât inspirată în raport cu temele de campanie, dar şi cu principiile pe care şi le-a propus să le promoveze partidul.

Partidul Jobbik din Ungaria nu putut rata ocazia să îl(o) folosească în campania electorală pe cântărețul(a) austriac Conchita Wurst, care a câștigat Eurovisionului din 2014. „Alegeți!”, a scris pe un colaj foto în care apare „femeia cu barbă” alături de o femeie ungară atrăgătoare îmbrăcată în costum tradițional unguresc, pe o pagină de Facebook a Jobbik.
Jobbik, Mișcarea pentru o Ungarie mai Bună este a treia forță politică din Parlamentul Ungariei, în urma alegerilor legislative din aprilie 2014, la care a obținut 20% dintre voturile exprimate. 

Mesaj electoral al Jobbik

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.