Ce înțelegi din confruntarea dintre un bou și o mizerie

0

Romania TV Gelu Visan Mugur CiuvicaCa în fiecare situație în care în ”opinia publică” se confruntă ”principial” două mari ”personalități” ale zilei, nu poți fi de acord decât cu ambele părți, mai ales când acestea își caută etichete scurte și concludente.

Nivelul ”dezbaterilor” de la așa-numitele ”posturi de știri” românești, în realitate unelte de manipulare ale unora și altora, a atins de multă vreme pragul de jos al inteligenței și bunului-simț.

Seara de vineri, 2 mai 2014, într-un studio al România TV. Tema dezbaterii respectă principiul lui „ghici ciupercă ce-i”, pentru că mai era totuți ceva de dezbătut în încălcarea fățișă a Constituției de către președintele țării, Traian Băsescu, care s-a fotografiat îmbrăcat într-un tricou cu însemnele Partidului Mișcării Populare (PMP).

Iată cum se pot confrunta doi ”formatori de opinie” cu abonament permanent la sforăiala infinită a acestor posturi, Gelu Vişan şi Mugur Ciuvică:

Gelu Vişan: Apropo, mai ţineţi minte când vă duceaţi la mare cu maşina prezidenţială la hotelul din Mamaia cu soţia şi copiii? Sunt şi fotografii. Ia spuneţi dumneavoastră acuma, aşa deontolog cum sunteţi. Nu v-am spus-o niciodată. Puţină ruşine să vă fie.

Mugur Ciuvică: Domnule Vişan, sunteţi un mare bou, pentru că nu am fost niciodată într-un hotel cu maşina prezidenţială. Sunteţi atât de bou pentru că nu am fost niciodată căsătorit, dar am o iubită cu care am copii, dar când eram la preşedinţie nu se născuseră copiii. Ce să le facem?

Gelu Vişan: Eraţi cu maşina administraţiei prezidenţiale.

Mugur Ciuvică: Oi fi fost cu vreo amantă cu copilul ei, dar în niciun caz cu maşina prezidenţială. Aşa că lăsaţi textele de doi bani.

Gelu Vişan: Eraţi cu maşina administraţiei prezidenţiale. Şi eu nu vă fac bou.

Mugur Ciuvică: N-aveţi de ce să mă faceţi. Veniţi cu securisme d-astea de rahat la mine.

Gelu Vişan: Câtă supărare aveţi că în 2006 v-aţi dus la Mamaia, în 2006-2007, eu v-am văzut cu ochii mei.

Mugur Ciuvică: În 2006? Chemaţi un doctor pentru domnul Vişan.

Gelu Vişan: ’96-’97, îmi cer scuze. Sunt sătul de mizeria pe care o aruncaţi în spaţiul public încât am spus ceva ce am văzut.

Mugur Ciuvică: În ’96, eu n-o cunoscusem pe, să-i zicem, nevastă-mea. Dar puteţi să nu mai spuneţi tâmpenii. În ’96, m-am dus la Cotroceni în decembrie. M-am dus în decembrie la mare? Vorbiţi numai prostii.

Gelu Vişan: Să vă fie ruşine pentru mizeriile pe care le aruncaţi în spaţiul public.

Mugur Ciuvică: Să vă fie dumnevoastră ruşine cu Băsescu al dumnevoastră şi cu Udrea dumnevoastră…

Gelu Vişan: Dumneavoastră recunoaşteţi că sunteţi un salariat al lui Voiculescu?

Mugur Ciuvică: Nu, pentru că dumneavoastră sunteţi atât de bou încât tot nu aţi înţeles, deşi vă explic de ani de zile, că eu nu sunt un salariat al lui Voiculescu.

Observați că ”dumnealui” boul și ”dumnealui” aruncătorul de mizerii nu au renunțat la ”apelativul” ”dumneavoastră”, pentru că, nu-i așa?, două curve când se întâlnesc se tratează între ele numai cu termenul ”doamnă.

Unul, Gelu Vişan, este în mai 2014 membru al noului partid pentru care președintele țării se află în campanie electorală, PMP, și apără ”dreapta” din toate pozițiile pe care îi este dată posibilitatea să le adopte în nenumărate emisiuni de trăncăneală specifice pentru ceea ce acești nenumărați papagali numesc astăzi ”politică”. Rămas fără ”coledzi”, după ce nu a mai fost deputat, a încercat, pentru o vreme, o carieră de ”analist politic”, la fel de ”liber” și ”independent” ca oricare altul.

Ce-l de-al doilea, Mugur Ciuvică, a fost consilier prezidenţial între 1996 şi 2000. Acum este șeful unui ONG obscur, care există numai la televizor, o organizație numită ”Grupul pentru Investigaţii Politice”, în numele căreia prestează servicii de ”combatere” a adversarilor unora, motiv pentru care este invitat la posturile de știri dintr-o anumită zonă a acestei ”politici” papagalicești.

Bineînțeles, ambii au rezon în orice calificative, invective și delațiuni îi va lăsa inteligența și bunul-simț să și le acorde, în funcție de mizeria în care își vor permite să se scoboare. Și își permit…

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.