Pluripartidism politic în familie

0

Soția, Nuța Podosu, este consilier județean PPDD, soțul, Stelian Podosu, este secretar al organizației județene a PMP. Între cei doi nu există niciun fel de conflict politic, ci dimpotrivă. Probabil pe criteriu ierarhic și cum funcția soțului în partid bate funcția soției, Nuța Podosu a „trebăluit” în campania electorală pentru europarlamentarele din 2014 pentru PMP, partidul soțului, pe când pe la propriu partid „a mai trecut”, după cum spune chiar soțul. În ultima zi de campanie, consiliera PPDD era la sediul PMP, alături de soț, implicată foarte activ în campania unui partid rival, cum s-ar putea crede. Explicația soțului a fost: „Este soția mea, trebuie să mă ajute!”. Pe același principiu ierarhic sau doar pentru că în familia Podosu „cântă cocoșul”, în gospodăria lor din Solești a domnit în aceeași campanie un mare afiș al PMP.

Dacă în anii ’90 multe familii de români s-au destrămat din cauza simpatiilor politice diferite, situația este cu totul alta astăzi, când oamenii au început să învețe ce înseamnă politica cu adevărat în țara noastră.

Soția, Nuța Podosu, este înscrisă în PPDD și nu este un membru de rând al partidului lui Dan Diaconescu, ci unul de seamă, având calitatea de consilier județean obținută în urma condidaturii pe listele acestei formațiuni la alegerile locale din 2012.

Soțul, Stelian Podosu, este înscris în noua formațiune Partidul Mișcarea Populară (PMP), având și funcție, cea de secretar al organizației județene.

Cele două partide au fost rivale în campania electorală pentru europarlamentarele din 2014, pentru că au avut de împărțit, împreună cu altele, doar 100% din voturile electoratului vasluian. Cu toate acestea, în gospodăria soților Podosu din Solești a domnit armonia politică în campania electorală și un mare afiș electoral al PMP.

S-ar putea crede că în familia Podosu cântă cocoșul și afișul a fost montat cu toată “opoziția politică” a Nuței Podosu, care, fără îndoială, și-ar fi dorit un afiș electoral cel puțin la fel de mare cu Dan Diaconescu, “patronul spiritual” al PPDD. Dar nu este câtuși de puțin așa. Nuța Podosu nu numai că a tolerat apartenența politică diferită a soțului, dar s-a implicat, pe parcursul întregii campanii electorale, în eforturile organizatorice și propagandistice ale partidului soțului.

În ultima zi de campanie se afla la sediul partidului rival, în principiu și în general. „Trebăluia” de zor la distribuirea afișelor electorale și alte detalii de ultimă oră ale campaniei partidului sprijinit de președintele Traian Băsescu.

La masa din sediul PMP se afla, pe lângă șefii partidului din județul Vasluiu, liderul „de import” Traian Berca, fost pedelist, și fostul liberal și fostul șef al PPDD Vaslui, Ion Vrânceanu, actualul secretar al organizației județene a PMP, fost secretarul organizației județene a PPDD până în aprilie anul trecut. Stealian Podosu a explicat că, de vreme ce Nuța Podosu este soția sa, nu vede nicio incompatibilitate în faptul că ea lucrează pentru campania electorală a PMP, și nu pentru cea a propriului partid.

„Este soția mea, trebuie să mă ajute!”, a spus Podosu, care, întrebat fiind dacă soția sa mai muncește și la campania electorală a PPDD, a răspuns: „Mda, se mai duce…”

„Îl ajută pe soțul ei, nu face altceva!”, a mai explicat secrerarul PMP, încercând parcă să tragă, după bunul plac, o graniță între viața de familie și cea politică, graniță pe care Nuța Podosu tocmai o traversa dezinvoltă cu un pachet de afișe electorale ale PMP în mână. Stelian Podosu a făcut clar că nu poate fi vorba despre traseism politic la soția sa, pentru că aceasta a rămas înscrisă în PPDD, dar mai ales pentru că acest partid, pe care l-a părăsit anul trecut, este un partid de traseiști.

În apărarea sa și a familiei pluripartidiste de la Solești, Podosu a dat exemplul unei familii și mai și din comuna Dănești, famiia Spiridon: soțul este consilier local PPDD, în vreme ce soția este consilier PDL. Până la urmă, și aceștia din urmă, ca și familia Podosu, au dreptate în a considera politica de azi doar un joc, de familie, eventual, în care ”dreapta”, ”stânga”, ideologiile, ca și ”colosala” luptă politică sunt lucruri de dat la televizor și prin ziare, dar ce contează este să iasă banul.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.