Apel-manifest cu privire la starea moralei publice în societatea Românească

12

Mircea ChelaruPREAMBUL

Lumea în care trăim este grăbită şi superficială, fapt pentru care de cele mai multe ori aparenţa este luată drept fond iar esenţele sunt vădit ignorate.
Lumea din care venim, fiecare în felul nostru, este viciată de o memorie colectivă scurtă, cel mai adesea distorsionată de manipulări brutale.
Virtuţile, acolo unde se întâmplă să mai fie practicate, precum şi buna lucrare pentru omul de lângă tine sunt, aproape fără excepţie, luate drept defecte sau, în cel mai bun caz, nişte curiozităţi ciudate de comportament individual.
Acestei lumi, tot mai străină de sine, ne adresăm imperativ!

ENUNŢ
1. Accederea succesivă a României în structurile Organizaţiei Atlanticului de Nord şi ale Uniunii Europene a fost considerată un dublu moment de împlinire a devenirii istorice a națiunii noastre. Așteptările ulterioare acestui eveniment crucial aveau sa fie exprimate în mod public de întreaga societate românească și, indiferent de temele enunțate, numitorul comun al discursului naţional a fost același:
Construcția unei Societăţi Sănătoase aducând Civilizaţia Europei Moderne în străvechea Vatră Spirituală a Românilor.
2. Analiza sintetică a societății românești din ultimii ani conduce însă la o serie de concluzii alarmante, în mod deosebit asupra deprecierii devastatoare a comportamentului și moralei publice, atât la nivelul individului, cât şi la nivel instituţional.
Prejudiciul moral-social este imens. Actul educațional familial și cel instituțional este viciat de neglijență, deviaţionism, improvizație și corupere emoțională în formă continuă.
În spațiul vizualului public se practică vulgaritatea, pornografia, scandalagismul, grotescul, bădărănia şi instigarea directă la ură revanşardă!
Au fost eliminate, cu mici excepții, temele formative, artele frumoase, manifestul iubirii, duioșia, tandreța, frumusețea ca stare de spirit, caritatea, buna cuviință, smerenia și toleranța.
Strada a devenit o junglă umană. Agresivitatea trotuarului, nesimțirea automobilistului, insolența omului de ordine, kitschul omniprezent, extravaganța și exhibiționismul, toate, în parte sau la un loc, agresează la tot pasul bunul simț comun, schilodesc pudoarea naturală şi inhibă violent reacţia individuală de autoapărare.
Taraba publică mediatică insistă pe spaţiul ocupat de corupţie, violenţă şi şarlatanie, cu prim-planuri de speculanți, interlopi și clienți abrutizați ai rețelelor de crimă organizată, care practică modelul prozelit al răului ca formulă de succes!
Omul cuminte este scuipat, agresat, umilit pe stradă, în tramvai, la școală, la piață, în magazin, în propria-i ogradă sau în scara de bloc.
El este furat, mințit, iarăşi şi iarăşi manipulat, înjosit și lipsit de dreptate.
Omul cuminte a fost asasinat în spaţiul civic!
Schilodirea ființei publice, nimeni altul decât OMUL-CETĂŢEAN, reprezintă cea mai mare amenințare la adresa viitoarelor generații biologice şi educaționale.
3. Înțelegând că patrimoniul cel mai de preț al unei națiuni este tocmai capitalul său imaterial, în care este inclusă și morala cetății, am luat act şi mă manifest cu profundă îngrijorare faţă de alterarea fondului formativ al noilor generații și îndeosebi a modelului de viață tradiţional românesc.
Mă adresez, aşadar, tuturor instituțiilor publice și organizațiilor private, să recurgă la o atentă și responsabilă analiză a mediului actual de desfășurare a vieții publice, intervenind rapid şi corectiv pentru eliminarea acelor surse nocive care pot produce pervertirea simțurilor și a legilor naturale, pentru suprimarea programelor de orice natură care, prin sugestie și contaminare imagologică, produc distrugerea simbolică a identităților specifice, mai ales prin campanii ţintite de defăimare naţională, și falsifică prin substituire esenţele noastre tradiționale.
În fața pericolului unei depersonalizări sau chiar sluţiri a modelului de viață românesc, cu vădită finalitate a profanării sale spirituale, îmi asum răspunderea, în nume personal, de a cere tuturor reprezentanților Puterilor Statului și, prin extensie, instituțiilor responsabile, de orice natură, angajarea lucidă și intransigentă, capabilă să respingă insinuările periculoase ale curentelor decadente, excentrice și imorale.
Întregii Societăţi Româneşti, ca sursă unică a Puterii Civile, adresez chemarea-simbol pentru angajarea directă şi activă în REZISTENȚA CIVICĂ IDENTITARĂ PRIN CULTURĂ SUPERIOARĂ ŞI ÎNALTĂ SPIRITUALITATE.
De ani buni încoace, românul băştinaş, oricât de puţin ar avea, nu se plânge de foame. El plânge mocnit şi surd de RUŞINE!
Este momentul să învăţam a spune „NU”(!!) la tot ceea ce nu ne mai reprezintă!

CONCLUZIE
Europenizarea României nu trebuie să fie doar un concept de propagandă găunoasă a celor care au ajuns să gestioneze puterea naţiunii. Spiritul novator și preluarea critică a valorilor aplicabile este o necesitate, dar și o consecință a dialogului între națiunea română și celelalte națiuni europene.
Importul experimentelor ratate și a derivatelor nocive ale acestora trebuie, însă, eliminate cât mai repede cu putință, iar guvernarea să se facă numai în beneficiul românilor!
Peste spațiul de prosperitate European trebuie să se suprapună noetica naturală și spiritualitatea unei civilizații morale, iar modelul acesteia este însăşi credinţa noastră străbună!

POPORUL ROMÂN MERITĂ ȘI ESTE DEMN DE UN ASTFEL DE DESTIN.

General(r.) doctor
MIRCEA CHELARU
Vicepreședinte al Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni.
Vicepreşedinte al Congresului Spiritualităţii Româneşti

Bucureşti,
16 august 2014
Ziua Sfinților Martiri Brâncoveni

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

12 COMENTARII

 1. Generale,eu te-as pune pune si miine presedintele tarii,dar dincolo de toate lucrurile care le-ai facut pentru tara,nu uita ca LE apartii si „fratiorilor”.Nu degeaba esti seful lojei…PACAT ca te-ai bagat in asa ceva.

 2. Unii lupta si din interiorul lojilor. Si lupta bine.
  Sa nu uitam.ca.si N.Ceausescu facea parte din categoria „fratiorilor” si a eridicat Romania ca nimeni altul.

 3. Reculegere de week-end ! Merita sa cugetam !
  Mie chiar imi este rusine de rusinea celor care au facut Slatina de rasul intregii tari . Voi continua sa lupt , chiar daca nu voi reusi sa schimb mare lucru . Este mult prea nobila misiunea pentru a fi abandonata , iar abandonul ar presupune transformarea mea exact in ceea ce nu pot accepta . Asadar , tot inainte !

 4. Un articol-APEL bine scris!
  În rândurile noastre, sunt încă Patrioți, care așteaptă o masa critică a CONSTIINTEI NATIONALE, trează, nu tăcută!

 5. Oameni buni ce ar fi daca un timp ne-am preocupa de instruirea vigilentei Romanilor si cu Vigilenta SA renuntam la Petreceri publice UNDE putem fi expusi la mari scene tragice bine organizate chear din interiorul Romaniei OARE crima din Colectiv A fost intamplatoare CAND ,constructorul a recomandat materiale periculoase fara a sti ce contine ca substante otravitoare si inflamabile EU as zice atac organizat ,mascat de muzica ROK si flori,umane tinere ,tarate in clubul Groazei ,CU reclama agresiva numita si ROK.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.