În sfârșit am prins Occidentul din urmă

0

Uniunea Europeana ajutorAvem boschetari care bântuie cu cărucioarele lor exact cum am văzut noi în filmele americane. Avem mașini de vânzare, funcționale cu 800 euro, avem „autiști” cu căști în urechi la tot pasul, tineri tatuați până în gât, gay cu tupeu, divorțuri la greu, natalitate scăzută, adulți infantili, copii precoce, obezitate crescută, babe sexoase. Ne permitem să mâncăm fast food, dăm cu cardul pentru o gumă, trăim momentul și ne plângem că nu avem viitor.

Avem mașini mai scumpe ca apartamentele în care stăm. Mergem la sală regulat, dar luăm mașina și pentru 300m. Am învățat să facem totul ușor, și acum ne este greu să facem orice. Tocmai d-aia nu mai facem nimic și ne este și mai greu. Avem sute de produse de curățat, dezinfectat, sterilizat, dar avem mintea din ce în ce mai murdară.

Avem salarii de 2.000 lei și smartphone de 2.400 lei. Avem biblioteci moderne pline cu dvd-uri și o plasmă mare în mijloc și nicio carte pe vreun raft. Avem 897 de prieteni pe facebook, suntem prietenoși, apreciem și suntem apreciați, cu toate astea sărbătorile le petrecem cu pisica.

Avem de toate, dar nu avem  timp pentru nimic, de aceea suntem stresați și ne grăbim tot timpul. Drept pentru care am investit în mașini rapide, roboți de bucătărie, internet banking, fast food, pentru ca apoi să ne  întoarcem repede acasă și să ne uităm în medie 4 ore și 15 min la televizor.

Am învățat să argumentăm orice, am învățat că adevărul este relativ, că fiecare are dreptate în felul lui, am învățat că nimic nu e greșit și că fiecare trebuie înțeles și am ajuns să ne alienăm în așa hal că nu ne mai putem înțelege om cu om. Așa că fiecare și-a luat tubul lui, și-a înțepenit capul în el și tot butonând pe sute de canale a ajuns să uite de viață.

Se pare că am fost înșelați undeva. E prea târziu să ne mai întoarcem înapoi și nici măcar nu avem unde, atunci îi dăm înainte și, exact ca în filme, facem pe eroii. Visăm să murim frumos după o viață de nimic, plină de compromisuri.

Preluare: Evită colapsul

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.