Despre păcatul capital al lumii moderne și despre martirajul modern

2

Banii si Dumnezeu„Get rich or die trying”.

Într-o lume stăpânită de bancheri există o singură valoare supremă – banul.

În lumea modernă banul s-a întronat ca Dumnezeu, omul se îndumnezeiește printr-o posesie cât mai numeroasă  a banului.

Omul își pune mai presus de orice nădejdea în bani. Pe câți nu i-ați auzit oftând: „Of, dacă avem banii rezolvam treaba” sau „Ăla are bani și se descurcă, nu are probleme”.

Pentru omul modern, care a pierdut orice legătură cu Dumnezeu și este lipsit de orice viață interioară și se aruncă cu toată forța în lumea materială, singura speranță de mântuire a rămas – banul. Banul oferă singura posibilitate de desăvârșire, de progres, de multiplicare aparentă a sinelui.

Bogații sunt prezentați în mass-media ca niște oameni virtuoși, sunt sfinții lumii moderne, sunt înconjurați cu respect, li se cere sfatul, sunt luați ca model. Senzația subliminală care se transmite este că ei radiază un fel de sfințenie. Săracii sunt prezentați ca niște păcătoși care merită fie disprețul, fie compătimirea tuturor. Bogații sunt niște adevărați asceți ai banului prin felul în care nu irosesc niciun dolar degeaba, săracii în schimb sunt niște netrebnici pentru că nu știu să multiplice în mod magic banii precum bogații.

Eroul lumii moderne este cel care și-a riscat, și-a dăruit viața pentru a fi bogat și a reușit.

Martirul lumii moderne este cel care și-a riscat viața pentru a fi bogat și a clacat, a fost executat, a dat faliment și apoi, probabil, s-a aruncat pe geam.

În lumea modernă dacă nu ai bani, dacă nu-ți dorești bani, dacă nu ești gata să te jertfești pentru bani – Ești păcătos.

– Ai păcătuit împotriva banului

– Ai păcătuit împotriva cantității

– Ai păcătuit împotriva statisticii

Esti terorist și subminezi prin necredința ta întreaga rânduială a lumii moderne. Pui în pericol sistemul financiar, Caritasul, schema piramidală.

– Ai păcătuit abținându-te să consumi, să fii lacom, să vrei mai mult.

Ai pătat memoria celor care s-au jerfit pe altarul consumului – au luat credite și au fost executați silit și apoi au sărit pe geam.

– Ai păcătuit încercând să reduci consumul, încercând să improvizezi, să repari, să peticești, încercând să ceri cu împrumut, împărțind cu alții.

– Ai păcătuit vorbind despre suflet.

Ești un păcătos! Să nu te miri blestematule dacă, atunci când banul se va întrona ca Dumnezeu În sufletul fiecĂrui om, viața ta pe pământul ăsta va fi un iad.

Preluare: Evită Colapsul

Loading...
loading...

2 COMENTARII

  1. Din pacate asta-i tristul adevar,dar eu cred ca atunci cand vor crede ca au invins,Dumnezeu IISUS HRISTOS le va rasturna planul asa dintr-o data,caci este scris in biblie ca nu se stie exact cand Fiul Lui Dumnezeu va veni a 2 a oara sa judece lumea, fie ca omul modern accepta sau nu acest adevar, nesocotind mesajul Bibliei isi vor atrage cele mai groaznice pedepse,IISUS HRISTOS este iubire dar asta nu inseamna ca fara de sfarsit va tot accepta pacatul fara a pune capat odata pentru totdeauna pe cei ce napastuiesc alti oamenii,cei ce va ziceti in sinea voastra ca nu exista Dumnezeu cititi macar odata psalmii regelui David in numar de 150 capitole si poate veti constientiza in ce negura spirituala va aflati!.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.