Războiul bornelor

0

Bornele geodezice din Muntii TrascauluiProblemă rezolvată. Doi tineri clujeni nu au rămas indiferenți la gestul făcut de o grupare a secuilor la sfârșitul lui august 2014, când aceștia au vopsit bornele geodezice din Munții Trascăului în culorile steagului Ungariei, și, la doar o săptămână, au revopsit bornele.

Rareș Morar și Nicolae Maier, doi tineri din Câmpia Turzii, au reacționat imediat la acțiunea tinerilor secui din «Mişcarea Tineretului din cele 64 de Comitate», au identificat în scurt timp zona, o zonă muntoasă dintre județele Cluj și Alba în apropiere de localitatea Rimetea, s-au înarmat cu pensule și găleți de vopsea și au revopsit bornele în culorile steagului României.

Apoi au au postat și ei fotografii pe Facebook cu acțiunea lor care a fost mult lăudată și apreciată.

„Extremiștii maghiari au acoperit tricolorul … la doar o zi după problema a fost remediată”, au anunțat pe rețeaua de socializare. Mesajele de felicitare au început să curgă pe conturile celor doi români.

La sfârșitul lui august 2014 «Mişcarea Tineretului din cele 64 de Comitate» (Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom) a postat pe pagina de Facebook fotografii însoţite de mesajul: „Membrii organizaţiei ‹Mişcarea Tineretului din cele 64 de Comitate› şi-au petrecut vacanţa de vară în Ţinutul Secuiesc, iar dacă tot se aflau acolo, manifestând un patriotism remarcabil, au făcut ordine.
În Ţinutul Secuiesc se găsesc borne kilometrice în stare deplorabilă, motiv pentru care le-au vopsit.
Tricolorul vlah a dispărut, iar roşul, albul şi verdele drapelului maghiar a revenit acolo unde îi este locul.

Maghiarii nu au lăsat de izbelişte Ţinutul Secuiesc! NU, NU, NICIODATĂ!”

Tinerii cărora le place să se joace cu colorile ar trebui să fie mai hotărâți… și mai instruiți, pentru că maghiarii și secuii nu sunt același lucru, în termenii naționali în care le place atât de mult să vorbească.

Cât rămâne la nivel coloristic acest ”război” ar putea să continue la nesfârșit, înainte de a deveni cu adevărat hotărâți însă, tinerii secui… sau maghiari ar putea face totuși măcar efortul de a afla ce sunt cu adevărat, pentru că nu poți să aparții de două națiuni în același timp…

Bornele geodezice din Muntii Trascaului

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.