Cel mai prost site

0

Primăria municipiului Vaslui are cel mai urât și ineficient site dintre toate municipiile reședință de județ, după Tulcea. Lucru acesta a fost stabilit de experții în comunicare de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, care au făcut un top al paginilor de internet deținute de primăriile din România.

Site-ul autorităților locale din Vaslui este prost făcut și nu oferă informațiile necesare. Primăria Vaslui s-a cam făcut de râs în domeniul internauticii, la care funcționarii au dat dovadă că nu se prea pricep și nu au deprins mare lucru, lucrând, cum s-ar spune, pur funcționărește. Pe când locuitorii altor municipii din țară au tot felul de servicii online, putând să își plătească inclusiv dările către primărie doar prin accesarea unei pagini de internet și câteva click-uri, vasluienii nu pot nici măcar să se informeze prea bine de pe site-ul primariavs.ro. Cu niște costuri relative mici, autoritățile locale vasluiene ar fi putut contribui destul de mult la ușurarea vieții locuitorilor unuia dintre cele mai sărace municipii din țară. Vasluienii cu acces la internet sau predispuși la a-și rezolva unele probleme prin intermediul acestei facilități nu lipsesc, ba dimpotrivă. Dar concepțiile despre ce înseamnă acest internet la Primăria Vaslui au rămas mult în urma modului în care își trăiesc viața o bună parte a locuitorilor orașului, dovedind sărăcie, dar nu materială, de data aceasta. La omul sărac nici… primăria nu trage!

Portalul a fost declarat de către specialiștii în comunicare de la Universitatea Babeș Bolyai, la începutul lui octombrie 2014, drept cel mai ineficient și urât site dintre toate site-urile primăriilor orașelor reședință de județ din țară, doar Tulcea reușind să surclaseze Vasluiul cu un site și mai prost.

Site-ul Primăriei Vaslui nu are nicideunele, capitole la care să punctele, precum un design atrăgător, informațiile necesare, actualizări, linkuri către alte instituții, programări, date despre activitatea primăriei și a instituțiilor din subordine sau o versiune într-o limbă de circulație internațională. Pagina de internet a Primăriei Vaslui există și cam atât. Cu toate că este intens urmărită de vasluienii de peste tot, la oricare moment al zilei vizitatorii numărându-se cu zecile sau chiar sutele.

Cei de la Universitatea din Cluj au pontat, în analiza lor, designul cu 10%, cu 25% a contat ușurarea eforturilor contribuabililor prin direcționări, link-uri către plăți online, audiențe online, programări. 65% a ținut de informațiile care sunt necesare cetățenilor, precum tipizate, hotărâri și proiecte de hotărâri din ședințele Consiliului Local, procese verbale ale ședințelor, agenda primarului, rapoartele de activitate și declarațiile de avere și de interese ale consilierilor locali.

Cel mai bine conceput site este al municipiului Baia Mare, iar la coada clasamentului se află platforma orașului Tulcea. În Moldova, primul loc este ocupat de site-ul Primăriei Bacău, iar pe ultimul loc se află Vasluiul.

Topul site-urilor primăriilor în Moldova:
Bacău – locul 15 la nivel național;
Iași – locul 19 la nivel național;
Piatra Neamț – locul 24 la nivel național;
Suceava – locul 29 la nivel național;
Botoșani – locul 34 la nivel național;
Vaslui – locul 40 la nivel național.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.