Confesiunea unui faimos ziarist german „Am fost plătit de CIA și am scris în favoarea Casei Albe”

0

„De fapt, suntem o colonie” – Udo Ulfkotte.

Unul dintre cei mai faimoși ziariști germani a recunoscut că, timp de 17 ani, a fost omul Agenției Centrale de Informații (CIA). Udo Ulfkotte, care are în palmares zeci de premii internaționale, unul dintre cei mai importanți corespondenți externi ai ziarului geraman «Frankfurter Allgemeine», a dezvăluit că atât el, cât și alți jurnaliști din Germania au lucrat în favoarea Casei Albe. „De fapt, suntem o colonie”, a concluzionat  Ulfkotte.

„Timp de 17 ani am fost plătit de CIA. Eu și alți zeci de jurnaliști am lucrat în favoarea Casei Albe”, a afirmat celebrul ziarist într-o carte cu titlu elocvent «Ziariști cumpărați».

Ulfkotte povestește că în Europa și în Statele Unite, majoritatea companiilor de comunicare, așa numitele „non-officail cover”, lucrează pentru o agenție de informații.

„Cred că este, mai mult decât orice, cazul jurnaliștilor englezi, pentru că au o legătură mai strânsă, dar și cazul ziariștilor israelieni și, desigur, al celor francezi. Al celor australieni, din Taiwan și Noua Zeelandă… sunt multe țări implicate” – Uod Ulfkotte.

„Nu este corect ceea ce am făcut până acum… boicotând și discreditând Rusia, pentru a ridica un zid în Europa. Nu este corect ce am scris eu și colegii mei. Noi am făcut să se intre în război, iar eu nu doresc război.

Am devenit cetățean de onoare american al statului Oklahoma… De ce? Pentru că am scris pro americani. Am fost cumpărat de CIA, ca toți ceilalți.

Iranienii au fost gazați cu gaze chimice germane. Eu știam, aveam probe. Este inuman, criminal, iar eu am tăcut.

Nu sunt ziarist, sunt un agent al serviciilor americane de informații, chiar dacă CIA nu va admite niciodată.

«Frankfurter Allgemeine» nu scrie niciodată adevărul. Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă aș fi scris un articol în favoarea lui Putin. Noi avem o informație pur americană. De fapt, suntem o colonie.

Știu ce se întâmplă dacă nu vreau să colaborez cu ei. De șase ori casa mea a fost precheziționată pentru că eram acuzat că aș fi dezvăluit secrete de stat.
Nu mă interesează ce se va întâmpla. Nu am copii.

Dacă mă vor băga în închisoare e ok, va fi bine câtă vreme va fi restabilit adevărul” – Udo Ulfkotte.

„Am publicat articole sub semnătura mea dar scrise de agenți ai CIA și altor servicii secrete, în special germane”, le-a spus jurnalistul german celor de la «Russia Insider».

„Într-o zi, BND (serviciul de informații externe german) au venit în biroul meu de la Frankfurter Allgemeine din Frankfurt. Ei vroiau ca eu să scriu un articol despre Libia și Colonelul Muammar Gaddafi. Mi-au dat mai multe informații secrete și vroiau doar ca eu să semnez articolul cu numele meu.

Acel articol a fost despre felul în care Gaddafi încearcă să construiască în secret o fabrică de gaze mortale. A fost o poveste care a fost publicată în toată lumea două zile mai târziu”  Udo Ulfkotte.

„Nu este corect ce am făcut în trecut. Să manipulez oamenii, să fac propagandă. Și nu este corect ceea ce fac colegii mei și ce au făcut în trecut, pentru că ei sunt mituiți să trădeze oamenii nu numai în Germania, dar în întreaga Europă” Udo Ulfkotte.

„Am fost jurnalist 25 de ani și am fost educat să mint, să trădez și nu să spun adevărul publicului”.

Mulți alți jurnalisți sunt inplicați în aceleași practici.

„Cei mai mulți dintre jurnaliștii pe care îi vedeți în țările străine pretind că sunt jurnaliști și ar putea fi. Dar mulți dintre ei, ca și mine în trecut, sunt așa-numiți ”acoperiți neoficial”. Înseamnă că lucrezi pentru o agenție de informații, îi ajuți dacă ei te vor solicita. Dar nu vor recunoaște niciodată că te cunosc” – Udo Ulfkotte.

Mulți dintre jurnașiștii selectați pentru asemenea servicii provin de la marile organizații media. Relațiile lor cu serviciile secrete încep printr-o prietenie.

„Lucrează asupra ego-ului tău, te fac să te simți important. Apoi într-o zi unul dintre ei te va întreba: „Vrei să-mi faci favoarea asta?””  Udo Ulfkotte.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.