Cu cine ține doamna secretară?

0

Iohannis și Ponta față în față! La Consiliul Județean (CJ) Vaslui, înainte de alegerile din noiembrie 2014, Klaus Iohannis și Victor Ponta se află față în față, tot fără vreo mare dezbatere, prin birourile ocupate de cei doi vicepreședinți, liberalul Corneliu Bichineț și pesedistul Vasile Mihalachi. Cei doi stau ușă în ușă, iar la mijloc se află o secretară. Așadar, cu cine ține doamna secretară în această ”teribilă” confruntare? Bineînțeles, este o întrebare fără răspuns…

Joaca națională de-a politica democratică, de-a puterea și opoziția, stânga și dreapta, electorale și alegeri capătă aspecte hilare la Vaslui, unde din puterea din cea mai importantă insitituție a județului fac parte și pesediștii și liberalii.  

Una dintre cele trei secretare ale CJ Vaslui a trebuit să fie la sfârșitul lui 2014 cea mai neutră politic persoană din județul Vaslui. Biroul său se află între cele ale liberalului Corneliu Bichinet, evident un susținător al lui Klaus Iohannis, și cel al pesedistului Vasile Mihalachi, în mod evident un „pontac” convins. Cum îi deservește pe ambii politicieni, vicepreședinți ai CJ foarte implicați și cum pasiunile politice au atins apogeul, oricine în locul doamnei secretare ar trebui să concentreze o atenție deosebită celor mai mici detalii, precum vestimentația abordată, culorile, sau chiar vreun pix sau calendar „rătăcitor” cu însemnele sau culorile celor doi candidați. Asta ca nu cumva, cu toată independența și drepturile sale funcționărești, să nu se trezească cu vreo replică în genul celei rostite de Traian Băsescu: „Nu e bine, domnu’ chestor! Nu e bine!”. Așadar, este în mod clar una dintre situațiile în care, dacă știi ce-i bine pentru tine, îți păstrezi opțiunile politice neexprimate sau îți afirmi o neutralitate deplină.

Cei doi vicepreședinți este de presupus că s-au întâlnit adesea tocmai în spațiul pe care îl ocupă secretara, dar nu s-a semnalat niciun incident deosebit. De altfel, Vasile Mihalachi a și tranșat subiectul în stil propriu: „Fiecare cu a mă-sii”.

„Cred că va ieși președinte un om de dreapta, pentru că toți cei de până acum, dar absolut toți, chiar dacă unii au făcut-o pe-a dreptacii, au fost de stânga sau stângaci, pur și simplu. Toate țările din jurul nostru au evoluat. Noi am mers ca racul, înapoi, am stricat tot ce au făcut bun comuniștii (fabrici, uzine, IAS-uri, etc.) și am zăpăcit milioane de oameni ce merg cu traista în băț prin toate colțurile planetei. Pentru mine cel mai trist e că ne-au întrecut bulgarii, de aceea susțin un om de dreapta, normal, harnic și mai puțin vorbăreț. Nimeni să nu stigmatizeze populația județului Vaslui pentru că a votat într-un fel sau altul. Lăsați oamenii să voteze cum vor!” – jumătatea iohannesiană a birourilor care găzduiesc vicepreședinții de la CJ Vaslui, Corneliu Bichineț.

„Ponta va câștiga la distanță pentru că este român și pentru că este ortodox. Merită pentru ceea ce a făcut până acum, și e suficient. Eu sunt sigur că Ponta va ieși, și eu nu dau greș” – Vasile Mihalachi, de pe partea cealaltă.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.