Curizităţi electorale I – Deputatul Fantomas

1

FantomaDupă câțiva ani de la alegeri, alegătorii din colegiu Murgeni, județul Vaslui, dar nu numai ei, ar putea realiza, dacă ar fi mai atenți, că au un deputat-fantomă, din prea-mulții pe care (nu) îi au. Unul care i-a fentat pe toți și s-a ales deputat prin Vaslui… „fără a prinde chiar de veste”. Numele lui e Sergiu Viziteu şi e şef pe la UNPR Vaslui. Rușine lor și nouă, „alergătorilor”, pentru că nu ne-am dat seama nici atunci și nici acum! Adică nici în clipa asta care a tocmai a trecut. …S-a dus, și Sergiu Viziteu e tot deputat. Încrederea asta în rațiune e un obicei destul de păcătos, ca să nu mai zicem de democrația asta reprezentativă copilărească, cu uninominnalul ei cu tot și cu pădurea ei de uscături cu tot. Toți ne-am putea imediat întreba unde a fost ăsta de când s-a ales, pe când întrebarea corectă e unde am fost noi.

Pentru un deputat de ăsta cum e Viziteu ăsta, adică specie despre care se spune că este aleasă și reprezentativă, nu există decât câteva imagini cu moaca lui. …N-are cum! Ba da, dom’le! Ăsta nu a vorbit niciodată cu nimeni, nici la televizor, nici la radio, nici la ziar și nici cu electoratul din Murgeni, colegiul în care s-a ales, nu le-a zis măcar „Băi, murgilor, luați și mă votați că vă voi face un ceva!”. Neam!

Nu există imagine cu Sergiu Viziteu de la grumaz în jos! Nu există o asemenea fotografie sau o filmare video în care Viziteu să meargă. El e doar static, dacă este. Căutați, cercetați! Duceți-vă la partidele în care a fost sau în Camera Deputaților după el. Nimeni nu l-a văzut mergând. O să vă spună. Așa ceva nu poate fi probat, dovedit științific. Viziteu nu se deplasează, nu merge, nu parcurge nimic. El, pur și simplu, era acolo. Unde? În locul în care l-ați văzut ultima dată. S-ar putea să nu mai fie, da’ asta nu înseamnă că l-a văzut cineva plecând. Nu! Timpul dintre momentul exact în care a plecat și cel în care a ajuns nu există. Și nici momentele astea exacte nu există…

Nimeni nu știe cum a ajuns candidat la Murgeni de la PDL. Boc zice că Băsescu, iar Blaga zice că Boc, iar Băsescu… Băsescu zice că Udrea. Udrea nu zice nimic, că are altă treabă. Și cu asta s-a închis cercul suspecților. Cum a ajuns zâmbind pe afișe e un alt mister. Da’ să trecem peste asta. A dat bani, e dreptul lui de șmecher. Da’ cum a ajuns să se aleagă cu uninominala?! Nimeni nu l-a putut urmări în campania electorală din 2012, în sensul că nu a fost. Nu a fost nicăieri, nu a fost invitat niciodată și nici nu s-a prezentat. Nimeni nu l-a văzut, și cu toate astea a mișcat mâinile a mii de omuleți murgeni ca să-l voteze… Cum s-a putut întâmpla asta?!

În Parlament nu e de văzut, asemenea. La un moment dat dat, șeful PDL de la Vaslui Dan Marian parcă l-a zărit și a dat să-i zică: „Ce faci cole…” …Și nu a apucat să termine că Viziteu nu mai era. Cât a clipit ăsta, Viziteu era în partea cealaltă a Camerei Deputaților, unde stau cei de la putere. Marian nu l-a văzut nici plecând, nici ajungând. Nimeni nu l-a văzut. De atunci nu mai este la PDL, ci la UNPR. Inutil să mai spunem că nimeni nu l-a văzut când a ajuns acolo.

Repetăm: nu există dovadă științifică că acest om merge, se deplasează. …Când a trecut ăsta la UNPR?! Iar Vizitiu zâmbea din dosul lui Oprea, preşedintele UNPR, la interviu ca o umbră la fel de mare și puturoasă a ăstuia.

Omu’ s-ar putea să nu aibă picioare, dar asta nu înseamnă că trebuie să și începeți să-l compătimiți că ar avea probleme de locomoție. Nu, dimpotrivă, e mai ager decât iepurele sau oricare altă ființă de pe planetă. Dacă savanții ar începe să experimenteze teleportarea, el ar fi omul. Ar ajuta știința enorm și nimic nu ar mai fi cum a fost. Oamenii ar trece dintr-o parte în alta, de la drepta la stânga, est-vest, nord-sud și toate aceste noțiuni, ca și multe altele, ar deveni perimate. El a început cu politica…

Nu îl puneți nicăieri, nu are niciun rost! Nu o să-l mai găsiți acolo. S-ar putea să se transporte pe burtă, precum o meduză. E destul de lipicios pentru asta. În orice caz, nu există suficientă documentare care să demonstreze că Viziteu merge prin politică sau altminteri pe picioarele lui. Pur și simplu, nu există! S-ar putea să stea așezat pe un norișor.

Mulți spun că el nu există, că e doar o umbră, un nor de abur al democrației românești. Ar putea exista multe teorii la care analiștii să aibă cu adevărat la ce lucra și mai ales leorbăi. Sunt însă câțiva care susțin că l-au văzut, într-adevăr, și nu au remarcat nimic neobișnuit în legătură cu el. Dar, vă întrebăm, câtă încredere mai poți să ai în Dumitru Buzatu, șeful PSD Vaslui, după 25 de ani. Nu a făcut el să dispară gazele de șist și să apară gazele. Și nici măcar nu erau ale lui, și-s gaze. Nici astea nu se văd.

Buzatu a stat la masă, la prezidiu, cu Viziteu la întâlnirea a vreo 20 de așa-ziși uneperiști pentru a se pregăti de europarlamentarele din 2014. Un organ de presă local a redat evenimentul, text și imagine, vreo 12 poze. Se spune că au îndreptat cadrul către el de mai multe ori, dar nu a apărut în fotografii. În niciuna dintre alea în care e vizibil Viziteu nu stă în picioare. E de înălțimea ălorlați, corect!, mai înalt decât buza lui Buzatu, dar poți să spui că plutește. Nu poți să spui că are picioare scurte, ceea ce ar însemna un lucru, sau că are picioare lungi, ceea ce ar însemna un alt lucru, mai ales dacă ar fi femeie. Dar nu este, deși și asta ar fi greu de stabilit.

Însă Sergiu Viziteu poate că nu are picioare, sigur nu are carismă, fler sau vreo inteligență, niciuna nu-s demonstrate, experiență sau altceva, în afară de bani, pe care îi are mulți, așa cum a fost demonstrat, dar avea ceva care era huge, care s-ar putea să fie ancora lui în realitățile care sunt, și care i-a dat o potență cu care a putut penetra orice partid și-a dorit. Se numește Huge Construct și e firma sa, cu care face mari afaceri cu statul. Așa că nu-l priviți așa și vă spuneți că-i grăsuț și sclifosit și nici nu știe să danseze. Sergiu s-a descurcat cu gagicile plinuțe, libertine și jucăușe din politică, care sunt partidele. De nici ele nu au mai știut ce au făcut cu el după teribila noapte a rațiunii în care și-au încolătăcit membrele în jurul gabaritului său financiar. PDL Vaslui și președintele său Dan Marian au rămas răvășiți după aventura consumată cu intrarea și ieșirea lui Viziteu.
Sergiu Constantin VizitiuMarian s-a simțit violat și a mers o vreme numai pe laterală, spre dreapta, privind pieziș spre stânga, în care a ajuns Viziteu. Dar Fantomas a penetrat UNPR cu lozinci dintre cele mai fantasmagonice despre guvernul PSD, a vorbit numai între cratime, plus și semnul înmulțirii, egal 18 case de bântuit și 10 milioane de euro în afacerile cu statul.

Citeşte şi:
Județul traseiștilor
Socialiști de lux
Doctorul bolnav. Politianism cronic!
Deputatul politic(os)
Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.