Irinel Stativă, deputatul fără nume

0

Irinel Stativa3Deputatul de Murgeni Irinel Stativă a spus „prezent”, iar apoi și-a spus numele într-o ședință la Parlament. Este pentru a doua oară de la preluarea mandatului, din 2012 până în 2014, când Stativă face…ceva, prima dată depunând jurământul. Pentru efortul său, site-ul Camerei Deputaților i-a trecut la activitatea parlamentară cifra 2 în dreptul „luărilor de cuvânt”. Este cea mai bogată rubrică dintre cele care îi monitorizează activitatea. După un alt mandat în care a făcut același lucru, adică nimic, Stativă demonstrează astfel ce îți trebuie ca să ajungi deputat pe la Vaslui: să știi cum te cheamă când trebuie!

Pe 30 septembrie 2014, deputatul Irinel Stativă și-a spus numele în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului. Un moment foarte important în cariera sa parlamentară, având în vedere că este a doua oară când Stativă deschide gura în Parlament, bineînțeles în afara discuțiilor cu colegii. Prima dată a depus jurământul. Întâmplarea s-a petrecut în cadrul discuțiilor pentru numirea în funcțiile de prim-vicepreședinte, vicepreședinte și doi membri neexecutivi ai Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară. Președintele de ședință făcea prezența, i-a rostit numele, „Stativă Irinel Ioan”, acesta a spus „prezent”, pentru ca apoi să revină cu o „declarație”, probabil cu buletinul în față: „Stativă Irinel”, adică fără Ioan. Președintele de ședință i-a răspuns: „Am văzut, am văzut. Am pus prezent. Am și anunțat. Stativă Irinel – prezent”. Site-ul Camerei Deputaților a consemnat evenimentul punctând rostirea „epocală” a deputatului în dreptul activității parlamentare la „luări de cuvânt în plen”, că doar a luat cuvântul, nu? Despre Irinel Stativă se vorbește atât de puțin, nimeni nu îl strigă, nimeni nu îl cheamă, încât este de apreciat că încă își mai cunoaște numele.

După efortul de a rosti întreg jurământul de credință față de patrie și popor, în 2012, Irinel Stativă are după doi ani trecută în dreptul luărilor de cuvânt în plen cifra 2. Este, de altfel, cel mai bogat capitol din activitatea deputatului de Murgeni, pentru că el nu are nici întrebări și interpelări, nici moțiuni depuse, nici declarații politice. Nu are mai nimic, iar site-ul Camerei Deputaților a punctat astfel neintenționat și la capitolul ce îți trebuie ca să ajungi deputat și să și rămâi în funcție: să știi cum te cheamă când trebuie…  

Stativă este la al doilea mandat în care nu face nimic, în iulie 2006, devenind deputat „sărind” de pe lista electorală propusă de PSD după ce Ion Giurescu a fost numit președinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.
Un an mai apoi, prins la înghesuială la un eveniment din Vaslui, Irinel Stativă a fost întrebat de presa locală, cu mirare, dacă nu are și el ceva de spus, pentru că tot se afla acolo. Trecuse un an de când nimeni din presă nu îl mai văzuse și nu mai auzise nimic despre el. Stativă a răspuns că, atunci când va avea ceva de comunicat, o va face. Au trecut anii, dar deputatul pesedist încă nu a găsit ceva de exprimat oral sau scris sau de făcut ceva câtuși de puțin legat de această calitatea oficială căpătată de la popor și pentru popor. Ba mai mult, Stativă a reușit să fie ales „pe persoană fizică”, în cadrul votului uninominal, în 2012, bucurându-se de aprecierea electoratului pesedist din Colegiu Murgeni pentru… lipsa sa de activitate din trecut.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.