PSD, garantul sărăciei

1

PSD MexicoPSD ține la electoratul său, pe care îl alege în special din rândul asistaților social și celor săraci. Astfel încât se străduiește să și-l păstreze… asistat social, ca să se poată baza, în continuare, pe el. Este firesc și perfect democratic, se integrează perfect în logica după care funcționează sistemul. Dacă aceștia s-ar ridica deasupra dependenței de stat sau, Doamne ferește!, ar accede în firava clasă de mijloc, este de presupus că și-ar reorienta, la fel de condiționat, și opțiunile politice și ”ideologice”. Este un cerc vicios sau o legătură cauzală directă. 

În 2014, topul județelor cu cei mai mulți ajutorați cu alimente de la Uniunea Europeană, în care Vasluiul ocupă un loc de “cinste”, coincidea cu topul județelor în care s-a votat cel mai mult PSD la alegerile europarlamentare din acel an. Simplă coincidență?

Numărul celor care primesc ajutoare alimentare de la Uniunea Europeanã în 2014 este în județul Vaslui de peste 98 de mii de oameni, aproape jumătate din populația adultă. Mai mulți cu peste 17 mii față de 2013. Ce s-a mai întâmplat din 2013, în afară de această accentuare gravă a sărăciei populației? Nimic neobișnuit. PSD a mai repurtat încă o victorie electorală de mare importanță, pentru partid. 44,62% la alegerile europarlamentare din mai 2014, unul dintre cele mai bune scoruri din țară. Doljul a depășit cu mult Vasluiul, cu 55,98%, dar acest județ este și primul, la sfârșitul lui 2014, la numărul celor care vor primi ajutoare alimentare, cu 281.000 de pachete… Oricum, Vaslui este unul dintre județele în care „democrația socială” a PSD-ului se simte cel mai bine.

Este cunoscut că partidul candidatului la prezidențiale în 2014 Victor Ponta își recrutează electoratul în special din rândul categoriilor defavorizate, șomeri, asistați social, pensionari săraci. În aceste condiții, cu jumătate din populația adultă abonată la ajutoare alimentare pentru că nu are ce pune pe masă, nu este de mirare că, înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie 2014, într-o conferință de presă de la partid, liderii PSD Vaslui au dat un scor pentru Ponta halucinant: 75%. Pentru a ajunge la acest rezultat, Organizația Județeană a PSD Vaslui a făcut ce a putut, odată ce Guvernul, prin Ordonanța 55, i-a dat liber la „agățat” primari. A adunat mai bine de 20 de astfel de aducători de voturi ale acelorași asistați social, pe care îi pot amenința oricând cu pierderea beneficiilor dacă „ceilalți” vor câștiga. Iar Guvernul candidatului Victor Ponta nu a stat nici el degeaba. Sau tocmai asta a făcut… Cu toate că instituțiile europene au stabilit cadrul legislativ pentru acordarea ajutoarelor alimentare încă din 3 aprilie, Guvernul a declanșat licitația abia pe 20 septembrie, pentru ca operațiunea de distribuire a cupoanelor să cadă numai bine în timpul campaniei electorale.

Vasluienii săraci vor ridica cele 6 kg de făină albă, 6 kg de mălai, 800 g de paste, 4 litri de ulei, 4 kg de zahăr și 24 de conserve cu gândul la “binefăcătorii” lor, care nu-i uită niciodată… când sunt alegeri. De altfel, Guvernul a avut grijă să-și pună numele și sigla pe cupoanele pe care le vor primi oamenii, de patru ori, pentru ca să nu fie ratat de niciun ochi obosit de pensionar.

Relația de dependență reciprocă dintre PSD și electoratul său funcționează cum nu se poate mai bine pentru partid, PSD-ul ținând la electoratul său, adică la sărăcia lui. Culmea este că și electoratul partidului ține la PSD! Situație valabilă la nivel național. Cele mai multe dintre pachetele de alimente ajung în 2014 în județele Dolj, Iași, Suceava, Vaslui, Bacău, Buzău, Galați, Prahova, Teleorman și Argeș. Sunt județele care au dat, la alegerile europarlamentarele din mai 2014, cele mai bune scoruri electorale pentru PSD.

3,3 milioane de români, șomeri, beneficiari ai venitului minim garantat, pensionari cu pensii de până în 400 de lei, invalizi, veterani și văduve de război, cu 500.000 mai mulți decât în 2013, primesc pachete cu alimente finanțate cu 98 de milioane de euro de la Uniunea Europeană. Cum este ușor de bănuit, cei mai mulți dintre ei vor vota la alegerile prezidențiale candidatul PSD, un partid socialist, în teorie, plin de bogătași îmbuibați, în realitate. Județele menționate, aflate în topul sărăciei din România, cu peste 100.000 de oameni care nu câștigă mai mult de 400 de lei pe lună, vor da majorități pentru candidații “de stânga” și vor putea face diferența.

Clasa politicaCitește și:
Numai „politică”…
Vina de a nu susţine „dreapta lor”
Un demagog de şcoală veche
Cu sistemul împotriva sistemului
De la desantul kominterniștilor nu am mai văzut așa ceva
Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Azi , de foarte dimineață, erau primii în top , teleormănenii(vii sau morți) care votaseră deja. După ei urmau Dîmbovița și Gorjul. Ptiu, a ciorii coincidență!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.