„Puțini am fost, mulți am rămas!”

0

Puțini liberali din Vaslui au crezut în victoria lui Klaus Iohannis. După război însă, încă înainte de anunțarea rezultatelor, sediul PNL se umpluse de ”viteji”. A fost mărturisirea neintenționată a lui Mihai Ponea, copreședinte al PNL din municipiul Vaslui, care a spus că înainte de primul tur doar câțiva liberali credeau „ca proștii” în victorie, în vreme ce după victorie sediul PNL era plin. 

Imediat după câștigarea alegerilor prezidențiale de pe 16 noiembrie 2014 prin Klaus Iohannis și deschiderea perspectivei preluării guvernării, liberalii vasluieni s-au simțit destul de motivați și încurajați să se unească și mai strâns, în cadrul ”noului” și ”marelui” PNL. Doar este vorba, cu adevărat, de a împărți, și de a împărtăși, la o adică.

Copreședinții noului PNL, filiala din municipiul Vaslui, Mihai Ponea și Simona Polak, încă președinți, în același timp, ai organizațiilor locale ale PDL, respectiv PNL s-au grăbit să prezinte în fața presei, cu mândrie, noua siglă a noului PNL. Totul a fost nou, numai oamenii și sigla nu.

Practic și concret, liberalii cei vechi și pedeliștii cei bătrâni au luat săgeata liberală și au aruncat-o în sus, spre un albastru infinit, precum cerul spre care ne aducem rugăciunile, sau precum steagul UE, spre care de asemenea. Apoi au aruncat simetric niște stele europene, spre a indica direcția săgeții liberale. Simbolistica e perfectă și sensurile cele mai sublime, sau invers.  

„Începând se astăzi vom vorbi doare despre PNL, și nu despre PDL și PNL” – Mihai Ponea.

Simona Polak a făcut o scurtă analiză a rezultatelor obținute de candidatul propriu pentru președenția României, Klaus Iohannis, în municipiul Vaslui. Iohannis a obținut 48,18% din voturile vasluienilor, în 16 secții de votare rezultatul depășind 50%, în vreme ce în două sau trei chiar peste 60%. Liberalul a fost dezavantajat de voturile de la Penitenciarul Vaslui, toți deținuții optând pentru Ponta. Simona Polak a venit imediat cu o explicație ”liberală”: „Klaus Iohannis este votat de oamenii liberi”. Liberi și de ajutorul statului, așa cum a rezultat din aceeași analiză, președintele liberalilor din municipiul Vaslui subliniind că în suburbia Rediu, locuită de asistați social de origine romă, Victor Ponta a fost, din nou, foarte apreciat. „Dacă dăm la o parte aceste lucruri oarecum atipice, în municipiul Vaslui am fi avut un scor de 50%” – Simona Polak.

„Sigur că nu suntem mulțumiți de rezultat, dar suntem mulțumiți că am primit un semnal bun din partea populației” –  Simona Polak. 

„Vasluienii au înțeles că în România respectul, bunul-simț și lucrul bine făcut trebuie să primeze” – Mihai Ponea.

Față de primul tur, peste 4.000 de vasluieni au hotărât să se prezinte la alegeri. Acest lucru s-a datorat, potrivit lui Ponea, și „batjocurii care a avut loc în diaspora”.

„Scorul este bun. Vasluienii ne-au arătat un drum. Sperăm că la PNL Vaslui lucrurile vor funcționa nemțește”, a mai spus Ponea, care a apreciat că, pe durata întregii campanii electorale, între cele două partide reunite acum în noul PNL „nu a existat nici măcar o singură discuție în contradictoriu”.

Totuși, liderul liberal nu s-a putut abține să nu rememoreze, și asta chiar în fața presei, faptul că înainte de primul tur doar o mână de liberali credeau „ca proștii” în victoria lui Iohannis. Asta în vreme ce, așa cum și-a amintit Ponea, după ce victoria candidatului propriu a devenit o certitudine, sediul PNL s-a umplut de ”viteji”. Până la urmă o concluzie de bun simț din partea liberalului, care se poate astfel lăuda măcar o dată cu această calitate de liberal, ceea ce nu prea li se poate întâmpla celor despre care vorbea. Dar așa-i în politică! 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.