„România este o țară în faliment, care trăiește pe datorie!”

7

Calin GeorgescuCălin Georgescu, preşedintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma, crede că România este un stat în care falimentul este iminent şi care trăieşte pe datorie, cu spectrul dezastrului ivindu-se tot mai ameninţător, iar la această stare de fapt au contribuit atât politicienii noştri, cât şi reprezentanţii organismelor internaţionale.

„România, după 25 de ani de post-comunism, este o ţară în care cei care au condus şi conduc au fost dispuşi să cedeze ori să distrugă totul doar pentru a avea puterea. Rezultatul este o ţară în faliment, trăind pe datorie, pentru care colapsul a devenit o chestiune de probabilitate matematică, pe fondul unei polarizări uriaşe a sărăciei şi a bogăţiei.

Singura salvare poate veni dintr-un proiect de ţară îndrăzneţ, gândit pe termen lung şi foarte lung, şi ancorat în realităţile profunde ale României. Pentru acest mare proiect se va putea ridica un steag, sub care să se adune toţi românii din ţară şi de pretutindeni; un proiect în elaborarea şi aplicarea căruia să ne regăsim independenţa de gândire şi de acţiune, ca ţară; un proiect care se poate realiza în esenţă prin resursele şi capacităţile proprii. Numai astfel, prin noi înşine, vom face din România o ţară respectată care să conteze în politica mare, la scară europeană şi mondială.

Azi, România este un stat complet aservit, prea slab pentru a avea un cuvânt de spus în lume. O ţară deprofesionalizată, cu mari probleme demografice, care şi-a cedat suveranitatea şi a dinamitat conceptul de şcoală a muncii, pe fondul creşterii alarmante a analfabetismului. Nu mai suntem o destinaţie, în sens politic, ci un teritoriu pe care-l survolezi cu avionul, în drum spre alte zări. În sens economic, ţara e o ţintă predilectă doar pentru acele transnaţionale care jefuiesc patrimoniul natural sau îmbolnăvesc populaţia, fizic şi spiritual, cu produsele lor otrăvite. Suntem un loc cunoscut pe harta crimei organizate, a traficului de persoane, pentru jefuirea obiectelor de patrimoniu şi a pădurilor, ca depozit de deşeuri şi câte alte asemenea activităţi infracţionale. Statele aservite, precum România, nu pot lupta cu adevărat împotriva corupţiei interne. În pofida retoricii oficiale, ele nu pot beneficia în mod real de alianţe sau de parteneriate cu naţiunile puternice. Într-o situaţie limită, un stat puternic nu va salva un stat complet subordonat aflat la ananghie, oricâte garanţii formale i-ar fi oferit, ci doar va dispune de el. Ţările Române au avut astfel de experienţe, în trecutul nu foarte îndepărtat, gândiţi-vă la nefericitul an 1812. Iar azi, exemplul Ucrainei este mai mult decât grăitor”.

Citește și:
Revoluția lui Călin Georgescu
Asediul marilor corporaţii
„România se află sub dictatura corporațiilor fără patrie”
Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

7 COMENTARII

  • Un raport C.I.A. recent estima pierderile României din 1989 până în prezent la 1000 de miliarde de euro. (Sunt 1000 , nu 400 si sunt euro nu dolarei ).
   O vorba veche zice cam așa: „Nu e prost ăla care cere ci ăla care dă.
   Cu mici,f mici excepții, TOTI cei care au fost la conducerea țării din 1989 până în prezent (în Guvern,în Parlament,în Senat) sunt VINOVAȚI de dezastrul economic, politic,social,cultural.
   ….Ca fapt divers,in dec.1989 România era printre puținele țări din lume fără datorii si cu un plus de 5 miliarde de dolari.30 de ani mai târziu datoria externă este de peste 100 de miliarde de euro . Avem autostrăzi, șosele, căi ferate, școli, spitale la nivel european ??????…..
   ..Întrebare retorică
   ..Avem mii și mii de biserici..

 1. Tovarasul Calin Georgescu ne descrie in amanunt raul pe care il traim, multumim, nu e nevoie, il simtim fara ajutorul sau. Dar nu ne spune cine este vinovat si care ar fi metodele de a opri pe cei vinovați. Ori nu știe ori știe dar vrea ca noi să nu știm, în ambele situatii trebuie respins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.