„Nu există stânga”

0

Când discuțiile despre dreapta și stânga au devenit cele mai aprige, după câștigarea alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014 de către ”dreapta”, senatorul PSD de Bârlad Gabriela Crețu vine să-și șocheze prietenii de pe o rețea de socializare prin „curajul” de a spune: „Nu există stânga. Toți și-au pierdut capacitatea de a se adresa oamenilor”. Pe când soțul, Dumitru Buzatu, președintele Organizației Județene a PSD Vaslui, explică pierderea președenției de către candidatul PSD Victor Ponta apelând tocmai la ”stânga” și ”dreapta” și nu mai prididește să laude ”stânga” și să incrimineze ”dreapta”, după pierderea alegerilor prezidențiale, soția, senatorul PSD Gabriela Crețu, spune clar că „Nu există stânga”. E de presupus că în familia Buzatu există un teribil conflict ideologic…

De la pierderea alegerilor prezidențiale, Dumitru Buzatu nu mai prididește să incrimineze ”dreapta” și să avertizeze asupra consecințelor îngrozitoare pe care le-ar avea o nouă guvernare care să aparțină forțelor politice astfel orientate, asta în vreme ce preamărește, bineînțeles, virtuțile ”stângii”. Soția, în schimb, o obișnuită a bloggingului și rețelelor de socializare, exprimă prin aceste mijloace de comunicare, reflecții adânci și exprimări sincere, poate prea sincere. Unele dintre acestea au fost destinate prietenilor de pe o rețea de socializare și au putut șoca prin „curajul”, cu care, de altfel, senatorul s-a și lăudat. „Nu există stânga”, spune un senator al unui partid social-democrat,A accepta propunerea FMI – deficitul sub 1% din PIB – este sinucidere curată!”, spune senatorul partidului de guvernământ în contextul negocierilor delicate conduse de primul-ministru Victor Ponta cu reprezentanții FMI. Gabriela Crețu plusează însă, atribuind chiar unele intenții obscure organismului financiar mondial: „maximizarea profitului unora și ceva control a populației…” Sunt două mesaje scrise la începutul lui decembrie 2014 pentru cei 5.000 de prieteni, mulți oameni politici, colegi de partid și parlamentari. Atât curaj și sinceritate într-o singură zi…

Dar senatorul de Bârlad folosește de multă vreme rețeau de socializate Facebook, pe care este foarte activă, pentru tot felul de lucruri, personale, publice și politice. Ce-i drept mai mult politice, și asta chiar înainte ca profilul personal de pe Facebook să fie declarat de către Curtea Supremă de Justiție ca reprezentând un spațiu public, și nu privat, lucru petrecut la sfârșitul lui noiembrie 2014.

„Nu există mesaje de Stânga pentru că nu există Stânga. Politicul a fost subordonat economicului. Toți au pierdut capacitatea de a se adresa polis-ului, cetății, oamenilor. Cu excepții insuficiente pentru receptarea mesajului de mase largi de oameni. Eu nu am fost sedusă și abandonată de a treia cale. Și!? Îmi face doar plăcere că mi se atribuie curajul drept principala calitate. Curajul de a spune lucrurilor pe nume…”, scrie Gabriela Crețu într-o postare mult apreciată.

FMI vrea controlul populației. Guvernele slujesc corporațiile.

„A accepta propunerea FMI – deficitul sub 1% din PIB – este sinucidere curată! Și asta într-o țară cu potențial de dezvoltare real, care nu are nevoie să inventeze nevoi doar de dragul creșterii fără sens; fără alt sens decât maximizarea profitului unora și ceva control a populației…”, spune senatorul, care, răspunzând unui prieten, își propune să pună punctul pe i: „Economia actuală funcționează pe credit. Toată chestia asta cu deficitul scăzut este doar un instrument de punere în practică a ideologiei neoliberale a corporațiilor transnaționale de micșorare a statelor până la nivelul la care nici să nu mai conteze (plus mutarea culpei pentru criză de la sistemul financiar la guverne)… Oricum, chiar și așa, în primele 150 de puteri economice ale lumii 95 erau corporații și doar restul state. Acum câțiva ani. Acum trebuie să fie și mai rău…”.  

După ce a spus că „politicul a fost subordonat economicului” și a vorbit despre puterea corporațiilor transnaționale, Gabriela Crețu merge și mai departe și spune cam ce crede ea despre guverne: „Corporațiile (…) printre multele drepturi pe care și le-au obținut pe persoană juridică nu se numără și dreptul de vot… Cineva trebuie să le voteze guvernele care le slujesc”.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.