Afară e (de)mită

0

Aceasta este, de fapt, o fotografie de toate zilele politicii românești. La sfârșitul lui iulie 2012 Relu Fenechiu, azi pușcăriaș, vrea să-l demită (cuvântul mită este prezent!) pe un alt mereu potențial pușcăriaș, Traian Băsescu, pentru ca gașca lui să ia locul pe de-a întregul găștii lui Băsescu.

O grozavă ironie face ca în spatele vorbitorului, Relu Fenechiu, vicepreședinte PNL, președinte PNL Iași și deputat al aceluiași județ pentru patru mandate, să stea scris „Vreau o țară ca afară!” Un an mai târziu intra în pușcărie și vroia și mai mult o țară ca afară. Probabil că atunci, în 2012, vroia o țară ca Sudanul, considerată cea mai coruptă țară din lume. În 2013, s-ar fi mulțumit și cu România.

La acea dată Fenechiu era în cărți pentru a deveni ministru al Transporturile, funcție pe care o va prelua în decembrie 2012. Un an mai târziu, iulie 2013, era condamnat pentru fapte de corupție.

„Conduc această campanie împreună cu Liviu Dragnea și știu cât de mare este mita”

Fotografia este publicată de cotidianul «Cronica de Iași». Relu Fenechiu a ținut un discurs la mitingul anti- Băsescu de pe 22 iulie 2012 organizat de USL la Iași înainte de referendumul pentru demiterea președintelui (29 iulie 2012). În discurs a precizat, cu sinceritate, cel puțin potrivit «Cronica de Iași», care este adevărata miză a luptei pe care o poartă personal împotriva lui Băsescu: „Conduc această campanie împreună cu Liviu Dragnea și știu cât de mare este mita”. Apoi continuă: „De aceea trebuie să ne ajutați să-l demitem pe Băsescu”. Ziariștii greșesc cu „mita” în gura lui, Fenechiu nu ar fi greșit deloc.

Cu o ironie peste alta, parcă înțelegem puțin mai bine sensurile politicii românești.

„Dragii mei duminică este cel mai important moment după 1989. Românii au de ales între viitor și trecut. Românii au de ales de a avea o viață normală ca într-o țară de afară. Să votăm cu toții duminică DA! Traian Băsescu să plece acasă! Conduc această campanie împreună cu Liviu Dragnea și știu cât de mare este mita. De aceea trebuie să ne ajutați să-l demitem pe Băsescu. Traian Băsescu ne spunea acum 8 ani „Să trăiți bine!” însă noi duminică îi vom spune „Vom trăi bine fără tine””, a precizat vicepreședintele PNL, Relu Fenechiu.  Citiți discursul aici: «Cronica de Iași».

În realitate, da!, totul este legat de mită!

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.