Armaghedonul, la Vaslui

0

ArmaghedonO mare companie de servicii financiare din România, KeysFin, face o trecere în revistă a celor mai ciudate nume de firme din România la începului lui 2015. Poate nu întâmplător, la starea mediului de afaceri din județul lor, vasluienii ies în evidență cu «Armaghedon», bătălia finală dintre bine și rău, dintre profit și taxe, cum ar veni. Alte nume de firme românești: «Dumnezeu trăiește și vorbește» SRL, «Isus te iubește» SRL sau «Usturoi cu mămăligă production».

Județul Vaslui, zona din țară în care mediul de afaceri este cel mai năpăstuit prin lipsa investițiilor guvernamentale, puterea de cumpărare slabă a populației și taxele împovărtoare, iese în evidență într-o analiză mai puțin obișnuită a companiei KeysFin. Compania de servicii financiare își propune să treacă în revistă cele mai amuzante, neobișnuite și ciudate nume de firme date de români.

Cum nimic nu-i întâmplător, județul Vaslui punctează cu «Armaghedon», numele pe care un vasluian, poate religios, poate cu imaginație, sau păoate mai realist decât toți ceilalți, o alege pentru societatea pe care a înființat-o și care (încă) mai funcționează. Expresia „Armaghedon” desemnează atât locul, cât și timpul în care se va da bătălia finală dintre bine și rău, în ziua Judecății de apoi. La Vaslui, prin urmare, și în niciun alt loc din țară, se va da bătălia finală dintre profitul și dezvoltarea pe care și-o doresc oamenii de afaceri și taxele împovărătoare și legile strâmbe ale guvernelor.

«Dumnezeu trăiește și vorbește» prin oi, capre și măgari. Numele este al unui SRL din Sibiu, iar creșterea animalelor menționate este domeniul de activitate. Învierea Domnului are cu totul alte scopuri la București: «Învierea Domnului București pentru prestări servicii», este numele unei societăți comerciale. «Isus te iubește» SRL este un alt nume creștin pentru o afacere. Tot la București se întâlnește «Evanghelia Construct» SRL, la Giurgiu «Învierea lui Lazăr» SRL, iar la Pliești este «Pământul Făgăduinței». Unii români au încercat în afaceri cu «Spiridușul creator» SRL sau cu «Revelații Impex» SRL, iar alții au trecut și de partea cealaltă numai să reușească: «Diavolul» SRL sau «Vrăjitoarea».

Nici islamul nu a scăpat: «Musulmanu Motors C & L SRL», în Argeș, «Musulmanca SRL», în Ialomița, «Mecca & Medina SRL» în Roman sau «Allah Company Impex SRL» în București. La Arad există un «Circumcis» SRL, iar la Bihor «Apocalipsa Serv». «Ebola Play» SRL și «Cancer Division» SRL sunt alte două firme de speriat din București.

Unii români nu-și dau nicio șansă. La Ialomița există «Ghinion Impex» SRL. Alții speră. La București: «Agenția de spart ghinionul» SRL. Există și «Faliment Impex» SRL, și «Păcălici» SRL, «Criza» SRL sau «Milogul» SRL.

Un român sau doi din Pitești și-au ales numele promițător «Eu și tu pentru viitor» pentru firma lor, altul pe cel exagerat de sincer «Virgin Galactic» SRL, altul pe cel visător «Fantasme Com» SRL, unul… imposibil «Virgina 69» SRL. Mai există «Iubirea de aur» SRL la Galați, «Gigolo Boy» la Arad, «Gigolo Latino» SRL sau o treabă serioasă: «Triplu XXX Concept» SRL. Alte nume neobișnuite sunt «Usturoi cu mămăligă production» SRL, «Porcușorul European» SRL” sau «Șoarecele atractiv» SRL.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.