„Beautiful disaster” (Dezastru superb)

0

Câteodată întâmplarea, coincidența ne oferă prilejul unor ironii, prin forța a ceea ce s-ar putea numi umorul de situație.

La 96 de ani de la Marea Unire, oficialitățile care au luat parte la manifestările din Piața Constituției, în frunte cu primul-ministru Victor Ponta, au avut un singur mesaj explicit, în afara solemnității căutate și a fularelor școlărești. „Beautiful disaster” (Dezastru superb) stătea scris pe căciula unui copil care s-a aflat în adunătura politică și în preajma lui Ponta. Unii s-au grăbit să lege ironia de pierderea alegerilor de către primul-ministru în noiembrie 2014, dar poate că mesajul e mai mult decât politic: printre niște politicieni de mucava, într-un moment măreț, într-o țară dedată politicianismului (inclusiv prin modul de interpretare a acestei fotografii) și pierdută pentru ea însăși, „superbul dezastru” din imagine poate și trebuie să aibă semnificații mult mai largi.

Orice manifestare s-ar putea organiza astăzi, oricât de amplă și impunătoare ar fi, la un anumit dat, nu poate decât să ia imaginea celor care o patronează. Și tocmai a făcut-o, subtil, dar convingător. Beautiful disaster 1 decembrie 2014

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.