„Beautiful disaster” (Dezastru superb)

0

Câteodată întâmplarea, coincidența ne oferă prilejul unor ironii, prin forța a ceea ce s-ar putea numi umorul de situație.

La 96 de ani de la Marea Unire, oficialitățile care au luat parte la manifestările din Piața Constituției, în frunte cu primul-ministru Victor Ponta, au avut un singur mesaj explicit, în afara solemnității căutate și a fularelor școlărești. „Beautiful disaster” (Dezastru superb) stătea scris pe căciula unui copil care s-a aflat în adunătura politică și în preajma lui Ponta. Unii s-au grăbit să lege ironia de pierderea alegerilor de către primul-ministru în noiembrie 2014, dar poate că mesajul e mai mult decât politic: printre niște politicieni de mucava, într-un moment măreț, într-o țară dedată politicianismului (inclusiv prin modul de interpretare a acestei fotografii) și pierdută pentru ea însăși, „superbul dezastru” din imagine poate și trebuie să aibă semnificații mult mai largi.

Orice manifestare s-ar putea organiza astăzi, oricât de amplă și impunătoare ar fi, la un anumit dat, nu poate decât să ia imaginea celor care o patronează. Și tocmai a făcut-o, subtil, dar convingător. Beautiful disaster 1 decembrie 2014

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.